Stop and Stare

Achter de schermen bij Stop and Stare: mei editie

Een nieuw kijkje in het leven van onze travel writers!

Travel writing; het is het allermooiste, daar kunnen we eerlijk over zijn. Reizen- en daar vervolgens mooie verhalen en foto’s van delen. Wat wil je nog meer? De vaste lezers van Stop and Stare weten inmiddels dat er achter deze website een team van reisverslaafden schuilt. Jullie lezen onze verhalen, onze tips en ervaringen. Maar de bijzondere momenten die we meemaken op reis delen we graag wat vaker. Op Instagram word je al live op de hoogte gehouden van waar we uithangen, of we nu de zonsondergang bewonderen in Brisbane of een te gekke lunchplek hebben gespot in Amsterdam. Nieuw op Stop and Stare zijn daarom de fotodagboekjes waarin we je meenemen naar een bijzondere reis die we maakten. Het zijn kleine geluksmomentjes met persoonlijke nootjes, op plekken waarover je later meer zal gaan lezen.

Reis met ons mee!

Zo vertelde Naline in haar fotodagboek over haar reis naar Zuid-Afrika begin deze maand. Een eerste kennismaking en hoewel ze maar een piepklein stukje van het land zag, is ze verkocht: “Zuid-Afrika is zo divers, ik heb alleen het noordoosten gezien en dat smaakte naar heel veel meer. Op de bucketlist staat in ieder geval nog Kaapstad en de Drakensbergen. Het liefst huur ik er een auto om op eigen gelegenheid het land te verkennen. Can’t wait!”

Stop and Stare

Maartje nam je in haar fotodagboek mee naar Jordanië; de droom van iedere fotograaf. Ze reisde vanaf Amman over de Desert Highway naar de Dode Zee. Een ongelofelijk fotogeniek land waar nog heel veel mooie foto’s en verhalen van gepubliceerd gaan worden! Hjalmar testte het toffe SRPRS.me. Hij boekte een reis met bestemming onbekend en kreeg pas bij aankomst op het vliegveld te horen waar hij naartoe ging. Spannend! Het werd Vilnius!

Stop and Stare

Voorjaar in eigen land

We gaven in de vorige editie al een kleine preview: de maand juni zal in het teken staan van het fijnste land om thuis te komen: Nederland! Aanstaande maandag trappen we af met een City Guide van Haarlem vol met de fijnste hotspots. Ook de rest van de maand vind je bij ons gidsjes van de leukste Nederlandse steden. Daarvoor werden deze maand al aardig wat dagjes in eigen land gepland.

Stop and Stare

En in combinatie met de vele food festivals die in mei van start zijn gegaan was dat helemaal geen straf! De glazen werden geheven bij de Rollende Keukens en Lepeltje Lepeltje en daar zal het niet bij blijven. Heb je onze Food festival kalender al gespot? Daarin noemen we de leukste food events van dit jaar, en dat zijn er aardig wat!

Stop and Stare

En jullie dan?

Ja, wij vinden dit het leukste dat er is. Maar wat vinden jullie eigenlijk? Wil je lezen over verre reizen of toch meer aandacht voor stedentrips in Europa? Wil je meer fotografie, meer interviews of misschien meer budget tips? Ons doel is om te inspireren en daarvoor horen we graag van jou! Heb je een vraag, een opmerkingen of zoek je tips voor een bepaalde reis of bestemming? Let us know! Drop een comment onder de artikelen, laat van je horen op Facebook of Twitter, of stuur ons gezellig een berichtje via: redactie@stopandstare.nl!

Foto header: Moyan Brenn

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!