Liebster Award

Stop and Stare genomineerd voor de Liebster Award

Een kleine kennismaking met de oprichter van Stop and Stare, met dank aan deze virtuele blogprijs!

We hebben prijs! De Liebster Award doet al geruime tijd zijn ronde langs Nederlandse en internationale bloggers. Een prijs die in het leven is geroepen om blogs onder de aandacht te brengen en de persoon achter een website beter te leren kennen via een kort interview. Esther van Go Live Go travel nomineerde mij voor de Liebster Award, “om meer te weten te komen over de drijvende kracht achter Stop and Stare”.  Ik vermeld er graag bij dat Stop and Stare gemaakt wordt door een heel team van reislustige schrijvers en schrijvende reizigers. Maar, ondanks dat Stop and Stare geen persoonlijke blog is, beantwoord ik natuurlijk graag de vragen! Here we go:

1.Wanneer ben je begonnen met bloggen en waarom?

Begin 2012 ben ik begonnen met Stop and Stare. Ik studeerde toen bijna af en wilde per se iets doen met reizen en schrijven maar had nog geen idee hoe mijn eerste baan eruit zou moeten zien. In eerste instantie zag ik het dan ook als een manier om extra ervaring met schrijven op te doen en een soort online portfolio te creëren. Uiteindelijk rolde deze geluksvogel in een baan bij het programma 3 op Reis van BNN. Stop and Stare hield ik daarnaast aan, gewoon omdat ik het zo ontzettend leuk vond, maar het bleef noodgedwongen wel op een laag pitje staan. Uiteindelijk ontdekte ik dat mijn hart toch echt bij schrijven ligt, dus nam ik afgelopen zomer afscheid van mijn fulltime baan bij BNN en ga sindsdien volledig voor Stop and Stare, samen met collega’s Wim en Indira en ons onmisbare team van schrijvers!

Liebster Award

2.Wat is het moeilijkste (qua reisroute, bevolking, taal) land dat je bezocht heb?

Gek genoeg is dat Vietnam. Nagenoeg alle reizigers volgen daar dezelfde route, van noord naar zuid of andersom. Maar juist dat bleek het lastig te maken om van de bekende route af te wijken. Daarbij vond ik de bevolking vaak onvriendelijk en moeilijk om mee in contact te komen. Over dat laatste heb ik overigens veel totaal tegengestelde ervaringen van andere reizigers gehoord, dus misschien heb ik gewoon pech gehad. Buiten dat was het wel een hele mooie reis!

3. Aan welk land ben jij je hart verloren?

Australië! Ik ben dol op Nederland en heb geen plannen om te emigreren, maar als ik ooit in een ander land zou wonen, dan is dat zonder twijfel Australië. Je hebt er alles: waanzinnige natuur, leuke steden, lekker weer. Bovendien zijn de mensen enorm vriendelijk en ondanks dat het land aan de andere kant van de wereld ligt, voel je je er direct thuis.

4.Wanneer was reizen voor jou even niet meer leuk (ergste reismoment)?

Dat was in Cambodja. Na een paar vermoeiende reisdagen en veel te lange ritten per nachtbus kwamen mijn vriend en ik eindelijk aan op een fijne plek om een paar dagen gewoon even te genieten. We hadden een prachtige bungalow aan een zwembad en die nacht deed ik heel tevreden mijn ogen dicht. Totdat een reeks onaangename geluiden de komst van twee grote ratten aankondigde. Binnen 3 seconden stond ik buiten, en niet veel later hadden we de eigenaar uit bed getrommeld en een kamer in het aangrenzende hotel geregeld. Gevalletje muizen- en rattenfobie, toch jammer van die mooie bungalow. En met een voorkeur voor basic reizen vermoed ik dat het niet mijn laatste ontmoeting met deze fijne beestjes zal zijn…

Liebster Award

5.Wat heeft reizen jou geleerd?

Wat vrijheid is. Wakker worden op nieuwe plekken en elke dag de keuze hebben om te gaan en staan waar je wil. En ondanks dat ik graag samen reis, is dat gevoel van vrijheid voor mij sterker als je alleen op pad bent. Je bent volledig op jezelf aangewezen en ontdekt juist dan tot hoeveel je in staat bent. Daarnaast: flexibel zijn. Niet alles vooraf willen vastleggen en open staan voor wat er onderweg op je pad komt. Juist dan gebeuren er de mooiste dingen.

6.Wat is je grootste ergernis op reis?

Toeristen! En dan heb ik het niet over reizigers. Je bent in een land te gast en hoort je ook zo te gedragen. In je bikini op de fiets door dorpjes rijden in Azië, is dus een heel slecht plan. Zelfs als je geen letter over het land hebt gelezen kun je volgens mij wel bedenken dat dit respectloos is naar de lokale bevolking toe. Dat soort dingen maken me heel triest.

7. Stel, je mag een half jaar weg en geld is geen probleem, waar ga je heen?

Toch weer Australië dan! Want hoe fijn het land ook is, de prijzen zijn iets minder prettig. Als geld geen probleem is zou ik mijn vriend en backpack pakken en met een eigen campertje op ons gemak gaan rondtoeren. Over vrijheid gesproken!

Liebster Award

8.Welke reis zou jij nooit maken?

Ik zou alle landen ter wereld willen bezoeken, maar India vermijd ik tot op heden graag. Het lijkt me een heel beangstigend land. Ik geloof wel dat het een prachtig land is, dus wie weet probeer ik in de toekomst een keer ‘India light’ en reis ik rustig rond in de zuidelijke regio om te wennen. Het lijkt me namelijk wel een ultieme reiservaring. Wie India aan kan, kan alles aan.

9.Wie ben jij naast het bloggen?

Het idee voor Stop and Stare kwam niet uit de lucht vallen en representeert dan ook behoorlijk goed wie ik ben. Een echte reiziger, een genieter en een dromer. Ik sta graag stil bij dingen in plaats van er aan voorbij te razen, al moet ik mezelf daar wel regelmatig aan herinneren. Buiten dat hou ik echt van Nederland, al heb ik een intense hekel aan kou (onze artikelen over wintersport zijn dan ook duidelijk niet van mijn hand). Ook droom ik graag van nieuwe dingen, of dat nu nieuwe reisplannen zijn, nieuwe projecten om aan te pakken of nieuwe dingen die ik wil leren. En ik zou graag in de toekomst iets concreets willen bijdragen aan de ontwikkeling van duurzaam toerisme.

Liebster Award

10.Wat is je volgende reisbestemming en waarom?

Mijn reisagenda is nog eng leeg! Het is voor het eerst sinds jaren dat ik geen grote reis op de planning heb staan. We maken hele grote stappen met Stop and Stare dus ik wil me daar komend jaar voor de volle 100% voor inzetten. Een lange reis zit er daarom waarschijnlijk even niet in. Wel staan er genoeg korte tripjes op de agenda, om te beginnen een reisje naar Gent eind deze maand. En wie weet wat er verder nog onverwacht bij komt! Ik zorg altijd wel dat ik genoeg dagen per jaar op pad ben, want reizen is het allermooiste wat er is!

En de Liebster Award goes to…

Genoeg over mij! Volgens de traditie van de Liebster Award nomineer ik de volgende blogger: Sylvie van Ellys Eyeland. Sylvie is onze nieuwste aanwinst op de redactie en op haar eigen website plaatst ze prachtige reisverhalen én foto’s over eilanden. Ik ben heel benieuwd wat haar drijfveer is om te reizen.

Geschreven door - Naline is de oprichter van Stop and Stare. Ze wordt het allergelukkigst van reizen en schrijven. Heeft een voorkeur voor verre oorden maar vindt Nederland stiekem het allermooist. Krijgt vlinders van roadtrips, Aziatisch eten en vreemde talen. Is graag zuinig op de aardbol en fan van duurzaam toerisme.

Wat vind jij? Laat van je horen!