stopover in Dubai

Highlights tijdens een stopover in Dubai

Een kijkje in de wereld waar extreem het uitgangspunt is

Dubai reset je perspectief. Wat je als extreem beschouwde valt in Dubai nauwelijks uit de toon en vreemd is hier niet meer dan normaal. Talloze reizigers passeren Dubai als tussenstop op hun weg naar populaire backpack bestemmingen in onder andere Azië. Als je dan toch zo dichtbij deze heel eigen wereld bent, beperk je dan niet tot de ruimte binnen de douane. Maak van je tussenstop een stopover en neem een kijkje in de wondere wereld die Dubai heet, ook al is het maar een dag.

Je verplaatsen tijdens een stopover in Dubai

Ondanks de voorkeur voor de overtreffende trap, is Dubai niet specifiek groot. Je kan je relatief snel van de ene naar de andere kant verplaatsen, al is het niet overal even vriendelijk voor voetgangers. Openbaar vervoer is een prima alternatief. Dubai openende in 2009 met de nodige bombarie het metronetwerk, waarmee je je efficiënt door de stad kunt bewegen. Het meest populaire vervoermiddel is nog altijd de taxi, waar er meer dan genoeg van door de stad rijden en die je voor weinig geld naar je bestemming brengen. Ideaal als je een korte stopover in Dubai maakt en niet zo ruim in je tijd zit!

stopover in Dubai

Letterlijke hoogtepunten

Ook al zou je het willen, je kan tijdens je stopover in Dubai onmogelijk voorbij gaan aan de extreme bouwwerken. De Burj Khalifa topt dit als hoogte gebouw ter wereld. Met zijn 828 meter is het niet alleen van buitenaf een indrukwekkende stukje architectuur, maar zeker ook van bovenaf. Vanaf het observatiedek op de 124e verdieping heb je een panoramisch uitzicht over heel Dubai. Het is elke dag vanaf 10:00 uur geopend en een toegangskaartje kost je een kleine 25 euro. Niet goedkoop, maar ook niet te missen.

Een andere hoogtepuntje is de Burj al Arab: het hoogste én met zeven sterren het meest prestigieuze hotel ter wereld. Het staat op het kunstmatig aangelegde eiland, 100 meter in zee. Vanwege de iconische vorm een must see, maar om te overnachten toch een beetje prijzig zeg maar.

stopover in Dubai

Historisch Dubai

Genoeg moderne architectuur bewonderd? Tijd voor wat cultuur! Ga daarvoor naar de historische wijk Deira. De geur van kardemom en kaneel komt je al tegemoet zodra je in de buurt komt, want hier struikel je over de traditionele Souks. Kijk je ogen uit op deze sfeervolle markten, struin rond tussen de ontelbare kraampjes en maak een sport van het afdingen! De Gold souk en Spice souk zijn de bekendste, maar ook de drukste.

Uitgeshopt? Ga dan verder naar de sfeervolle wijk Bastakiya. De gebouwen in deze oude wijk zijn volledig gemaakt van koraalkalk wat het een bijzondere look geeft. Vooral in de schemer hangt hier een bijzondere sfeer en nodigen de straten je uit voor een wandeling langs de vele musea, cafe’s en boetiekjes.

stopover in Dubai

Aan boord!

Vanuit de lucht is Dubai misschien wel het meest spectaculair, maar met een beetje geluk heb je daar vanuit je vliegtuig al een mooie glimp van kunnen opvangen. Een andere manier om de stad te zien is vanaf een boot. Dwars door Dubai stroomt de kilometers lange Dubai Creek; een lagune van de Perzische Golf. In de tijd dat de oliebronnen ontdekt werden is de Creek uitgegraven zodat grote schepen binnen konden komen en de stad uitgroeide tot de rijke en hypermoderne stad die het nu is.

Tegenwoordig is de Creek vooral een unieke manier om de stad vanuit een ander oogpunt te bekijken. In de Creek varen nog traditionele Dhows en watertaxi’s (Abra’s) die je voor weinig geld naar de overkant brengen. Je kunt ook voor een tour kiezen, waarbij je niet alleen de bijzondere plekken van de stad aan de waterkant ziet maar ook een indrukwekkende flamingo kolonie aan het einde van de Creek. Je kunt de tours zo luxe en duur maken als je zelf wilt, maar kijk uit voor de welbekende tourist trap. Het loont om bij de haven rond te kijken naar het aanbod en dan je keuze te maken!

stopover in Dubai

Meer dan een stopover in Dubai?

Heb je tijdens een stopover in Dubai maar één dag de tijd, dan kom je met bovenstaande aardig uit de voeten. Maar het loont om een paar dagen uit te trekken en je echt onder te dompelen in het reusachtige aanbod aan bezienswaardigheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van The Walk, Ski Dubai en de reusachtige winkelcentra? Je zult niet de enige zijn die een dagje kennismaakt met Dubai en kort daarna terug komt om het echt goed te beleven.

Werken in Dubai bij Emirates

Krijg je helemaal geen genoeg van Dubai? Misschien heb je het al voorbij zien komen, maar Emirates zoekt mensen om hun crew te versterken. En dat is echt zo leuk als het klinkt. Je thuisbasis is Dubai, je maakt onderdeel uit van een reuzeinteressante community van expats, vliegt naar meer dan 100 bestemmingen over de hele wereld, oh- en je krijgt nog een belastingvrij salaris ook. Klinkt best als een droombaan, niet?

Emirates staat bekend als prestigieuze en vooruitstrevende vliegmaatschappij, dus als je altijd al een carrière bij een airline hebt overwogen dan is dit wel een hele mooie kans. Alvast even proeven van dat leven? Emirates maakt deze leuke filmpjes waarin je een kijkje krijgt in het leven van de Emirates Crew. Wij zijn stiekem wel een beetje jaloers!

Foto’s: Simon Bierwald, Neekoh fi (incl. header), Nico Crisafulli

Geschreven door - Naline is de oprichter van Stop and Stare. Ze wordt het allergelukkigst van reizen en schrijven. Heeft een voorkeur voor verre oorden maar vindt Nederland stiekem het allermooist. Krijgt vlinders van roadtrips, Aziatisch eten en vreemde talen. Is graag zuinig op de aardbol en fan van duurzaam toerisme.

Wat vind jij? Laat van je horen!