strandvakantie in Zeeland

De mooiste bestemmingen voor een strandvakantie in Zeeland

Waar je ook bent in Zeeland, binnen vijftien minuten sta je met je voeten in het zand. En wist je dat deze provincie de meeste zonuren heeft van heel Nederland? Ideaal om te genieten van een dosis zon, zee en strand zonder ver te moeten reizen. Twijfel jij nog over een strandvakantie in Zeeland? We hebben de mooiste locaties voor je op een rijtje gezet!

Met maar liefst 650 kilometer aan kust is er in Zeeland voor iedereen wel een strand dat aan de wensen voldoet. Groot pluspunt is bovendien dat ze bekend staan als de schoonste van Nederland. Op zoek naar een vakantiehuis in Zeeland? Dan heb je in Zeeland dus heel wat plekken om uit te kiezen!

strandvakantie in Zeeland

Zoutelande: het bekendste strand van Zeeland

Bløf zong erover en het was de inspiratiebron voor Piet Mondriaan: het strand van Zoutelande. Van heinde en verre komen mensen naar Zeeland toe om te genieten van dit strand dat al vaak is uitgroepen tot mooiste badplaats van Nederland. Samen met Dishoeken Westkappele vormt Zoutelande de Zeeuwse Rivièra. Het kan even een klim zijn over de 50 meter hoge duinen naar het strand, maar het is zeker de moeite waard. Typisch voor dit strand zijn de houten paalhoofden die vanaf het strand de zee in lopen.

De rustigste stranden van Zeeland

De stranden in Zeeland zijn ongekend populair. Dat brengt veel gezelligheid met zich mee, maar soms ben je juist op zoek naar iets meer rust. Ook dan kan je voor een strandvakantie in Zeeland terecht. Ga bijvoorbeeld naar Strandopgang Vuurtorenpad, Strand Groot Valkenisse, Strandje Gorishoek of Strandje Hoofdplaat en je omzeilt de grootste drukte.

Banjaard: voor een strandvakantie in Zeeland met kids

Op zoek naar een gezellig familiestrand? Ga dan naar het strand van de Banjaard. Dit strand van ruim drie kilometer lang is niet alleen kindvriendelijk, maar behoort ook nog eens tot de mooiste en schoonste stranden van Zeeland. Ook biedt dit strand uitzicht op een typisch Zeeuws bouwwerk, namelijk de Stormvloedkering. Banjaard is een strand met blauwe vlag en heeft allerlei facilitieiten, zoals verkleedruimtes, douches, een reddingsbrigade, speeltuin en een strandpaviljoen. Ook is het mogelijk om parasols en strandartikelen te huren. Wil je in een vakantiehuisje verblijven, dan heb je in de dirdcte omgeving van De Banjaard ruime keuze op een vakantiepark of juist bij particuliere verhuurders. Wil je graag wat variatie? Ga dan ook een dagje naar het vergelijkbare strand Westerduinpad.

Berkenbosch: naar het strand met de hond

Zwemmen in de zee, rollen in het zand of lekker rennen langs de kustlijn. Voor honden is het strand een groot speelparadijs. Het meest hondvriendelijke strand van Zeeland is het strand bij Berkenbosch. Dit strand van twee kilometer lang is een echt hondenstrand. Zelfs in de zomermaanden mogen honden hier gedeeltes van de dag loslopen. Leuke bonus: bij strandpaviljoen Berkenbosch kan je samen met je viervoeter een biertje doen: ze verkopen hier echt snuffelbier (alcohol- en koolzuurvrij) in de smaken rund en kip. Overigens kan je ook op andere plekken met je hond terecht op de Zeeuwse stranden; bij iedere strandopgang in Zeeland staan duidelijke informatieborden, waarop je kan zien of jouw hond op het strand welkom is.

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

One thought on “De mooiste bestemmingen voor een strandvakantie in Zeeland”

Wat vind jij? Laat van je horen!