low budget Australië

The Manly Scenic Walkway in Sydney

De ideale uitvlucht van de drukke metropool.

Sydney is met de harbour bridge en Opera House zonder twijfel de meest iconische stad van Australië. Heb je het rondje highlights gehad en wil je de skyline inwisselen voor wat meer natuurlijke uitzichten, dan is er The Manly Scenic Walkway. Minder bekend, maar zeker zo indrukwekkend.

Het wandelen van The Manly Scenic Walkway

Puffend en zwetend loop ik het pad af en ineens is hij daar, de Split Bridge. De brug zelf stelt niet zo heel veel voor, gewoon een autoweg over het water, maar o wat ben ik blij dat ik hem zie. Als ik met een rood hoofd van de inspanning bij zit te komen trek ik voor mezelf de conclusie dat het allemaal de moeite waard was. Ik ben net klaar met het wandelen van de Manly Scenic Walkway.

De wandeltocht loopt langs de prachtige kust van Sydney, dwars door het Sydney Harbour National Park. Wees wel goed voorbereid want het is negen kilometer en je bent zeker tussen de twee en drie uur bezig met wandelen, foto’s maken en genieten van de prachtige uitzichten- want die zijn fenomenaal. Vanaf verschillende uitkijkposten op de route heb je uitzicht over de Atlantische oceaan en Sydney. Even stoppen is zeker de moeite waard.

Naar Manly

De route begint in Manly. Dit gebied ligt in het noorden van Sydney en is het makkelijkst te bereiken met de ferry. Deze vertrekt vanaf de haven aan Alfred street, vlakbij de Harbour Bridge. Voor een retourtje betaal je ongeveer zes euro maar het is slimmer om een enkeltje te kopen en aan het einde van de route met de bus terug te gaan naar het centrum. Is je accommodatie niet zo centraal gelegen en moet je sowieso al veel reizen om overal te komen? Kijk dan eens of het niet voordeliger is om een dagpas te kopen. Deze zijn 23 dollar en daarmee mag je een dag lang gebruik maken van al het openbaar vervoer in de stad.

Verborgen strandjes

Als je met de ferry aankomt in Manly moet je links aanhouden op de West Esplanade en dan zie je vanzelf het bord van de Manly Scenic Walk. Langs de gehele route vind je wegwijzers dus verdwalen is eigenlijk niet mogelijk.

Op het eerste gedeelte ligt er een mooi voetpad en kun je lekker doorlopen, maar als het Sydney Harbour National Park bereikt begint het echte werk. Smalle paadjes leiden je over rotsen en bruggentjes langs schattige haventjes en mooie verborgen strandjes. Verrassend weinig mensen kennen de route dus je heb geen last van hordes toeristen die staan te dringen voor een foto.

 

Houd er wel rekening mee dat er langs de route geen restaurant of café te vinden is. Neem dus voldoende eten en drinken mee want dat heb jewel nodig. Stop onderweg bij één van de picknickplaatsen of uitkijkpunten voor een pauze en vergaap je aan het uitzicht. Een welkome afwisseling van de drukte in de stad!

Meer tips? In ons stadsgidsje van Sydey vind je handige informatie en bijzondere adresjes!

Geschreven door - Daisy Schalkens is student journalistiek. Met haar artikelen hoopt ze mensen enthousiast te maken om de wereld te gaan verkennen. Daar is ze zelf deze zomer mee begonnen tijdens haar reis naar Nepal en Australië.

Wat vind jij? Laat van je horen!