Culinair genieten in Kopenhagen

Culinair genieten in Kopenhagen

Kennismaken met Deense lekkernijen tijdens 'Copenhagen Cooking'

Liefhebbers van de internationale keuken opgelet! Van 23 augustus tot 1 september kunnen food lovers hun hart (en maag) ophalen tijdens het jaarlijkse evenement ‘Copenhagen Cooking’ in de hoofdstad van Denemarken.

Zoals de naam al doet vermoeden staat Copenhagen Cooking volledig in het teken van koken en eten. Van multicultureel streetfood op Prags Boulevard tot dineren in de metro; tijdens deze eet-tiendaagse zal je geen moment met een knorrende maag rondlopen.

Copenhagen Cooking

Creatief met voedsel
Op verschillende locaties verspreid door heel Kopenhagen worden tal van activiteiten georganiseerd. Doe bijvoorbeeld een biologische wijn- en tapasproeverij in de bijzondere toren van Knippelsbro. Of gooi al je manieren overboord en ‘eet als een varken’ (ja, met je handen dus!) bij restaurant Madsvinet.

Meer zin om zelf aan de slag te gaan? Waan je in Indiase sferen en volg een Indiase kookcursus of transformeer jezelf in een ware sushi chef! Om teleurstelling te voorkomen is het voor de meeste activiteiten handig je van te voren even aan te melden via de website.

Sociaal eten
De focus ligt dit jaar op ‘social food’, oftewel eten als sociale activiteit. Aan lange tafels met wildvreemden je passie voor vis uitwisselen onder het genot van mosselen en haring dus, of genieten van een zomerse barbecue in de achtertuin van Meyers Madhus. Uitgepraat maar nog steeds hongerig? Probeer dan de ‘silent lunch’, waar je samen met 127 anderen in stilte je maaltijd nuttigt.

Copenhagen Cooking

Hoe, wat & wanneer…
De 9e editie van Copenhagen Cooking vindt plaats van 23 augustus tot 1 september. En als je er dan toch bent: op 23 augustus wordt ook nog eens de 100e verjaardag van de beroemde ‘Little Mermaid’ gevierd, compleet met live-optredens en vuurwerk. Mocht je van plan zijn Kopenhagen in de winter te bezoeken dan is er in februari ook een winterversie van Copenhagen Cooking!

Meer weten of aanmelden voor activiteiten? Ga naar www.copenhagencooking.com of volg het evenement op Facebook. Wil je dit evenement combineren met een citytripje Kopenhagen, doe dan hier vast wat inspiratie op!

Marije in het Veld
Geschreven door - Marije is een schrijvend reisfanaat die altijd op zoek is naar plekken die nog niet ontdekt zijn door de grote massa. Het liefst gaat ze voorzien van backpack naar bestemmingen met een hoog cultuurshock-gehalte.

One thought on “Culinair genieten in Kopenhagen”

Wat vind jij? Laat van je horen!