Tip: Openluchttheater bij Paleis het Loo

Tip: Openluchttheater bij Paleis het Loo

In koninklijke sferen tijdens de Parade van de Zomerkoning

Deze zomer zijn de sprookjesachtige tuinen van ons eigen Paleis het Loo het toneel van een gloednieuw zomerevenement. Talloze acts met dans, muziek en theater, brengen je in koninklijke sferen tijdens de Parade van de Zomerkoning.

Met luid getrompetter wordt om klokslag 20:00 uur het startschot gegeven voor het evenement. Sierlijke dames op torenhoge stelten komen via de poorten binnen geparadeerd. Van 17 juli t/m 21 augustus worden de barokke tuinen van het Paleis iedere woensdagavond omgetoverd tot een openluchttheater.

Parade van de Zomerkoning, Paleis het Loo foto

Parade van de Zomerkoning
Tijdens de zes avonden lopen, zitten, staan én hangen overal artiesten rondom het Paleis. Als bezoeker kan je vrij rondwandelen tussen de meest uiteenlopende acts. Aan de ene zijde tref je een theatergroep aan, bij een boom halen twee acrobaten Cirque du Soleil-achtige kapriolen uit en bij een van de fonteinen bots je tegen een wandelende taart aan. Alles kan, tijdens deze zomerse avonden bij het Loo.

Verspreid over het terrein vind je diverse stalletjes waar ze hapjes en drankjes verkopen. Tip: neem een kleedje mee en bemachtig een plekje vooraan bij een van de shows met een kleine picknick erbij.

Als de avond valt…
Rond 22:15 loopt het evenement tot een einde. Maar niet zonder te eindigen met een knal. Terwijl de gevel van Paleis het Loo in de schemer langzaam paars oplicht, speelt zich boven de tuinen een luchtshow af. Compleet met dramatische muziek, artiesten aan dunne touwtjes en ronddwarrelende veren en ballonnen.

Parade van de Zomerkoning, Paleis het Loo Parade van de Zomerkoning, Paleis het Loo

Binnen de muren
Kaarten kosten 19,50 in de online voorverkoop, of 22,50 aan de kassa. Ben je nog nooit in Paleis het Loo geweest, dan kan je het tuinfeest mooi combineren met een kijkje binnen de muren. Bij toegangskaarten voor de Parade van de Zomerkoning is toegang tot Paleis het Loo (op de dag zelf van 10:00 – 17:00 uur) namelijk inbegrepen.

Wat: Parade van de Zomerkoning
Iedere woensdag tot 21 Augustus 2013
Waar: Paleis het Loo
Koninklijk Park 1 Apeldoorn
Kosten: Volwassenen 19,50 in de voorverkoop of 22,50 aan de kassa.
4 t/m 17 jaar € 14,50
0 t/m 3 jaar gratis toegang
Meer informatie: www.paradevandezomerkoning.nl

Foto header: Hans A. Rosbach

Redactie
Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

One thought on “Tip: Openluchttheater bij Paleis het Loo”

Wat vind jij? Laat van je horen!