tips voor Barcelona

Local tips voor Barcelona: dit is waar de kenners naartoe gaan

Een van de beste manieren om Barcelona te ontdekken is door je te laten leiden naar de plekken waar de inwoners zelf het liefst naartoe gaan. Van pleinen tot restaurantjes, parken en fijne stranden: waar hangen de locals in Barcelona uit? Marta Rubio van Barcelonametmarta.nl heeft insider tips voor Barcelona!

Dé foodiestraat

Carrer del Parlament, dat midden in de Sant Antoni wijk ligt, heeft een heuse metamorfose ondergegaan en herbergt nu sommige van de hipste adressen in de stad om af te spreken of uit eten te gaan. Een echte must voor foodies en design liefhebbers! De meest populaire adressen onder locals zijn Café Cometa, Café Federal, Tarannà, Café Calders en The Juice Bar. Het mooie aan de Carrer del Parlament is dat nieuwe hotspots in perfecte combinatie worden gemengd met ouderwetse en ambachtelijke winkels, zoals de winkel van Sirvent, dat gespecialiseerd is in heerlijke Spaanse turrons en orxata. Een ware delicatesse!

tips voor Barcelona
Zonsondergang bij Bunkers del Carmel © Jordi Vich Navarro/Unsplash

360 graden uitzicht

Bunkers del Carmel is met stip het mooiste uitkijkpunt van Barcelona. Het 360 graden uitzicht over de stad, de zee en zijn omgeving is adembenemend en maken het beklimmen van de Turó de la Rovia, waar de Bunkers bevinden, meer dan de moeite waard. Hoewel dit een steeds bekendere plek begint te worden, is het nog steeds een van de favoriete plekken van de locals om naartoe te gaan, vooral bij zonsondergang.

Park Guell zonder de massa?
Een echte toeristentrekker is natuurlijk Park Guell. Maar… ook daarvoor hebben de kenners goede tips voor Barcelona!
1. Koop je Park Guell tickets online. Dat scheelt je sowieso een lange rij! Je betaalt 14 euro per ticket.
2. Gebruik de entree aan de westkant van het park, daar is het altijd rustiger.
3. Ga vroeg! Het park opent om 09:30 uur. Zorg dat je er dan bent, of kom pas aan het einde van de dag.

Gràcia’s pleinen

Op de gezellige pleinen van dit voormalige dorp vind je ontelbare barretjes en plekjes waar je heerlijk buiten kunt zitten. Locals komen graag naar Gràcia om met vrienden onder het genot van een biertje en wat tapas even bij te kletsen. Omdat dit veelal autovrije pleinen zijn, hangt er hier altijd een ontspannen sfeer die je nergens anders in de stad kunt vinden. Persoonlijke favorieten zijn de pleinen van Plaça de la Vila, met de geweldige klokkentoren in het midden, het Plaça del Sol, waar je lekkere tapas kunt eten op het terras van Sol Soler, en het Plaça de la Virreina, dat gekenmerkt wordt door de kerk Parroquia de Sant Joan Baptista de Gràcia.

Ontspannen op het strand

Vergeet het drukke Barceloneta met al de straatverkopers en de rood verbrande toeristen. Locals gaan liever iets verderop naar het strand, bij de oude industriële wijk van Poblenou dat volledig in opkomst is. Het strand van Bogatell is dan de beste optie als je rustig op het strand wilt liggen of een wandeling wilt maken. Een mooi lang zandstrand waar je heerlijk van een dagje strand kunt genieten. Daarna kun je even langs de Rambla del Poblenou gaan om tussen de locals te zijn en een goede bocadillo con tomate y jamón serrano te kopen. Heerlijk!

Ouderwets genieten

Een van de mooiste adressen waar alle Barcelonezen minstens een keer in hun leven zijn geweest is de Granja M. Viader. Bij deze ouderwetse granja geniet je van allerlei Spaanse lekkernijen (koekjes, churros, chocola…) in een unieke setting die je terug in de tijd neemt. Dit is tevens dé geboorteplaats van een van de lievelingsdrankjes van alle kinderen in Spanje, de Cacaolat (een soort chocomelk). Een echte aanrader!

tips voor Barcelona
Laberinth d’Horta © Alina Stiba/Unsplash

Verborgen labyrint

We tipten hem al eerder in het lijstje met hotspots in Barcelona, en ook hier mag hij niet ontbreken: het mooie Laberint d’Horta, de oudste stadstuin van Barcelona die aan de voet van de Collserola heuvels ligt. In het park zitten echt mooie verborgen pareltjes, rustige vijvers en beeldschone tuinen om te ontspannen, maar het allermooiste is zonder twijfel het labyrint zelf!

Even de stad uit

Locals gaan graag naar de Tibidabo berg en Collaserola heuvels als ze even de stad willen ontvluchten. Een mooie wandeling in de natuur maak je bij de Carretera de les Aigües. Met zijn bijna 10 kilometer aan parcours is dit een van de meest geliefde plekken om te hardlopen, wandelen of fietsen. Van de top van de berg Sant Pere Màrtir tot aan de Carretera de la Rabassada biedt het een adembenemend uitzicht over de stad, waarmee het zonder twijfel een van must sees in Barcelona is!

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!