De hipsters achterna in Brooklyn, New York

Stap in de schaduw van Manhattan en je vindt het rauwe en creatieve Brooklyn.

Manhattan is het paradepaardje van New York City waar miljoenen reizigers van over de hele wereld zich ieder jaar on top of the world voelen. Maar er is een alternatief waar je níet over de toeristen struikelt. We geven tips voor Brooklyn!

Manhattan is het onmiskenbare middelpunt van New York City. De vier overige buurten; Brooklyn, The Bronx, Queens en Staten Island, moesten het altijd doen met een plekje in de schaduw. Maar er zijn echt genoeg redenen om Manhattan te verlaten en op ontdekking te gaan in het minder overbekende gedeelte van de stad. Volg bijvoorbeeld de hipsterbeweging naar Brooklyn en begeef je tussen de bonte mix van culturen, stijlen en persoonlijkheden.

tips voor Brooklyn

Manhattan Bridge

De Brooklyn Bridge is leuk, maar het kan best leuker. Én origineler bovendien. Loop een paar honderd meter door en je staat midden op de Manhattan Bridge. Schiet gelijk wat prachtige plaatjes van de stad, want een beter uitzicht dan hier krijg je niet. Op de Manhattan Bridge loopt het fietspad aan de zijkant, waardoor skylinefoto’s niet verpest worden door het skelet van de brug. Daarbij heb je de mogelijkheid om de hele skyline te fotograferen, inclusief de Brooklyn Bridge. Ook biedt deze brug van boven een goed uitzicht op Chinatown. Een van de handigste tips voor Brooklyn: neem een fiets mee als je deze brug over gaat, want op die manier verplaats je je het makkelijkste in de omgeving!

Brooklyn Bridge Park

Even uitpuffen en ongegeneerd mensen kijken? Dit park, dat tussen de Brooklyn Bridge en Manhattan Bridge in ligt, is een plek waar de lokale bewoners hun kroost en huisdieren mee naar toe nemen, maar waar je ook het beste uitzicht op de skyline van Manhattan hebt. Een echte aanrader om New York eens vanaf de andere kant te bekijken!

tips voor Brooklyn

Brooklyn Flea

Op zoek naar wat shopping tips in Brooklyn? Brooklyn Flea, geopend in 2008, is uitgegroeid tot een bekende markt waar alles wat vintage of artistiek is wordt verkocht. Volgens The New York Times is dit ‘one of the great urban experiences in New York’, en daar hebben ze gelijk in. Kunst, sieraden, eten, vintage kleding, meubels, noem het en je vindt het hier. Alles dus wat een normale vlooienmarkt ook heeft, maar dan met een hippe sfeer en geweldig uitzicht. De meest sfeervolle Brooklyn Flea is die op zondag in Williamsburg, aan de East River Waterfront. Het koopjesparadijs is ieder jaar tot aan Thanksgiving op 22 november te vinden op deze locatie. Daarna kan je de markt bezoeken in de Williamsburgh Savings Bank Tower.

Smith Street & Bedford Avenue

Deze twee straten zijn de echte shopping streets van Brooklyn. Smith Street vind je tussen Atlantic Avenue en Union Street, waar zich de leukste winkeltjes en koffietentjes bevinden. In de zijstraten vind je rijen met prachtige New Yorkse huizen inclusief de fameuze trappen, zoals te zien in Sex and the City. Bedford Street, tussen North 6th Street en North 11th Street, bevindt zich in Williamsburg; een ware hipster buurt. Zelfs al spreekt deze stijl je niet aan, deze straat is een bezoek waard vanwege de hippe boetiekjes en cafés!

tips voor Brooklyn

Voor de echte Brooklyn fans
Of het nu te danken is aan de vele films of niet: Brooklyn heeft de harten van heel wat reizigers over de hele wereld gestolen. Zo zijn deze Instagram accounts volledig gewijd aan de wijk met prachtige foto’s als resultaat! En natuurlijk mag de iconische Brooklyn Bridge daarbij niet ontbreken. Naast de skyline van Manhattan is het misschien wel het meest populaire plaatje van NYC. Wij spotten hem als fotobehang: te gek voor in je slaapkamer of kantoor! Maar de echte Brooklyn fans pakken het grootser aan: check deze over the top huwelijken op de Brooklyn Bridge!

Meer tips voor Brooklyn en New York

Wie naar New York reist, bezoekt natuurlijk meer dan alleen Brooklyn. Ook de andere wijken kunnen tijdens je citytrip niet ontbreken. In ‘4 seizoenen New York’ nemen we een kijkje in Manhattan tijdens de verschillende jaargetijden. Op de bestemmingspagina van New York vind je nog meer tips voor deze stad én de hele staat: want je kunt New York ook perfect aandoen tijdens een roadtrip!

Foto’s: Curtis MacNewton (header), Jareed, Yonijrj, Jay Woodworth
Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

2 thoughts on “De hipsters achterna in Brooklyn, New York”

 1. Ik woon in Brooklyn en zou er nog een paar dingen aan toe willen voegen:
  – Smorgasburg: een grote markt voor allerlei eten in Williamsburg, Brooklyn.
  – Artists & Fleas: zit in heel New York, maar ook om de hoek bij Williamsburg. Veel kunstenaren die kunst verkopen.
  – DUMBO (ik woon hier): het hele gebied tussen de Brooklyn Bridge en Manhattan Bridge. Prachtig park aan het water en uitzicht op Fidi. Klimmuur, markt onder de Manhattan bridge, hipster hipster.
  – Bars in Williamsburg: Williamsburg is/was het echte hipstergedeelte van NYC, maar is (zoals DUMBO) alweer even duur als Manhattan.
  – Bushwick (buurt): dit is het nieuwe Williamsburg, omdat het goedkoper is. Meer hipster dan Bushwick kan niet.

  Pas op dat je niet te ver Brooklyn in gaat, met name als je naar Bushwick gaat. Tussen de bovenstaande gebieden liggen gevaarlijke gebieden. Dit is waar veel van de gangsta rap vandaan komt. Clinton Hill, etc. Zie Google.

  Voor de beste restaurants & bars in New York en Brooklyn, zie de app Cuisine.

Wat vind jij? Laat van je horen!