Top 3 mooiste bestemmingen ter wereld

Wat kies jij: Nieuw-Zeeland, India of toch Myanmar?

Nederlandse reizigers gaan het liefst op vakantie buiten Europa, zo blijkt uit de top tien reisbestemmingen die touroperator Sawadee samenstelde. Aan de hand van een aantal reizigers zijn wij in de top 3 mooiste bestemmingen gedoken: Nieuw-Zeeland, India en Myanmar.

Nieuw-Zeeland: divers

“Zo ruig, zo mooi, zo indrukwekkend”: Lisette Jongerius heeft een maand lang door Nieuw-Zeeland getrokken, met als voornaamste reden de natuur. Waarom het land volgens haar de moeite waard is? De diversiteit. Je vindt er strand, bergen, meren, vulkanen, fjorden, gletsjers, geisers, grotten, “álles is er!” Bovendien vond ze de locals, Kiwi’s, erg gastvrij. “Even aanschuiven voor een drankje, etentje of op sleeptouw genomen worden is heel normaal.”

Als de vulkaan Tongariro rustig is dan is dat volgens de reizigster beslist een aanrader. Wel heeft ze tijdens haar tocht een aantal dingen over het hoofd gezien. Het is aan te raden stevige wandelschoenen, goede kleding tegen de kou en voldoende eten en drinken mee te nemen voor de hike van ongeveer acht uur lang. Daarnaast raadt ze restaurant The Fergburger in Queenstown aan. “Hier kun je het meest fantastische lamsvlees eten. Ik droom er nog steeds van!”
Ze zou Nieuw-Zeeland aan iedereen aanraden. “Het is een land waar je op het strand wilde zeehondjes tegen kunt komen, je kunt kamperen onder de meest heldere sterrenhemel, je uren kunt rijden zonder een mens tegen te komen en je echt even alleen op de wereld waant.”

India: extreem

Astrid Post reisde af naar India, de nummer twee in de top wereldbestemmingen. Wat Astrid geweldig vond aan het land was ‘de puurheid, de vriendelijkheid en de warmte van de Indiërs’. “Wat je ook vraagt, je krijgt altijd een brede lach terug.“
“Het is een land van extremen en uitersten. Het ene moment vaar je over de rivier de Ganges en ben je getuige van de lijkverbrandingen aan de oever, het volgende moment hangt je mond open van verwondering bij het aanschouwen van de prachtige Taj Mahal bij zonsopkomst.”

De heilige stad Varanasi brengt je terug naar de middeleeuwen , aldus Astrid. “Het is erg bijzonder.” Een tegenpool daarvan is de grote stad Mumbai. “Daar kun je genieten van het hippe en trendy nachtleven en een stukje Bollywood meekrijgen.” Verder vond ze Taj Mahal is een must-see. “En ik vond het heerlijk om na een hectische rondreis te relaxen en bij te komen aan de witte brede zandstranden in Goa.”

Wel moet je rekening houden met veel armoede. “Je ziet kinderen in vodden en ook veel vuil en smerigheid op straat. Dat grijpt je aan, maar toch zet het je ook aan het denken en met beide benen op de grond”, vertelt ze uit ervaring. Ze raadt aan niet te goed van vertrouwen te zijn, omdat ‘de brede lach’ ook wordt gebruikt om op te lichten. “Ga je voor de eerste keer naar India en twijfel je of je hier wilt backpacken, dan zou ik adviseren om met een groepsrondreis mee te gaan. Dan zie je echt de highlights van het land en heb je ook een prachtige reis zonder dat je je zorgen hoeft te maken. “India is hoe dan ook een reis waarop je de rest van je leven met fascinatie terugkijkt’.

Myanmar: uniek

“Myanmar heeft echt mijn hart veroverd”, begint Lisa Gonzalez. “Wat ik zo bijzonder vind is de ongereptheid van het land en de vriendelijkheid van de bevolking.” De mensen zijn gastvrij, maar tegelijk angstig, volgens Lisa. Na een bezoek aan een lokale vrouw, kocht ze thee voor haar als bedankje, ‘de vrouw moest bijna huilen van blijdschap’.

In Mandalay fietste Lisa naar Ubiens bridge ongeveer tien kilometer door dorpen en ‘industrie’. Die industrie waren steenhouwers en houtbewerkers die Buddha beelden en altaars maakten. In deze dorpen was het heel bijzonder voor de mensen om blanken te zien, merkte Lisa. “Mijn favoriete plek was de lokale markt in Mandalay, de hectiek en orde tegelijk, geuren en kleuren, mensen en kinderen overal, heerlijk!” Ook vond ze Inlay lake erg mooi: “Wat een natuur en wat een geweldige dorpen, op palen!”

Myanmar is een land waar je heen gaat als je van cultuur, avontuur en mensen houdt. Niet een land voor de warmte en stranden, benadrukt ze. Een georganiseerde reis raadt ze af omdat het veel leuker is om zelf in contact te komen met de lokale bevolking. “Myanmar is een unieke plek met een uniek verhaal’.”

De complete top tien wereldbestemmingen

1. Nieuw-Zeeland
2. India
3. Myanmar
4. Indonesië
5. Verenigde Staten
6. Argentinië
7. Zuid-Afrika
8. Botswana
9. Costa Rica
10. Thailand

Geschreven door - Elodie Kint is 22 jaar en een echte Zeeuw. Ze gaat graag buiten de provinciegrenzen op zoek naar mooie plekjes in de wereld. Onder meer Curaçao, Zuid-Afrika en Thailand staan al op haar lijstje. Maar ook Europese bestemmingen bezoekt ze graag met pen, papier en een fotocamera in de aanslag.

3 thoughts on “Top 3 mooiste bestemmingen ter wereld”

Wat vind jij? Laat van je horen!