BrabantNacht

Travel Diary: Brabantse nachten in TilburgBorrelen in het hoogste gebouw van Tilburg, hapjes en drankjes bij de food trucks van de Smaak Karavaan, varen over de Piushaven en dansen tot diep in de nacht bij het Draaimolen Festival. Willeke ontdekte tijdens BrabantNacht haar eigen hometown Tilburg van haar beste kant!De Brabantse nachten zijn mij inmiddels bekend. Al vier jaar woon ik in het gezellige Tilburg, maar het blijft leuk om nieuwe kanten van deze stad te ontdekken. Geen betere manier om dat te doen tijdens het gloednieuwe evenement BrabantNacht dat plaatsvond op 17 september.

BrabantNacht

En dat bleek een goede keus, want tijdens een bomvol programma wisselde het ene hoogtepunt het andere op. Het weekend begon letterlijk op grote hoogte: in een prachtig appartement op de 45e verdieping van West Point. Dit woningcomplex is met 140 meter het hoogste gebouw van Tilburg en het uitzicht vanaf hier is dan ook waanzinnig. Met een glaasje bubbels in de hand keek ik uit over de hele stad en zag ik zelfs de Efteling in de verte.

BrabantNacht

BrabantNacht werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Acht iconische locaties openden midden in de nacht hun deuren om de stad op een unieke manier te ervaren. Als het even meezit vindt het event volgend jaar weer plaats…

Foodtruckfestival Smaak Karavaan

Bij Brabantse gezelligheid hoort lekker eten. En daarvan was er genoeg te vinden op het foodtruckfestival Smaak Karavaan in de Spoorzone: een 75 hectare groot terrein dat pal achter het spoor en het centraal station ligt en waar regelmatig festivals neerstrijken. Smaak Karavaan is echt een paradijs voor foodies. De ruim veertig foodtrucks maakten kiezen heel lastig. Van biologische frietjes, vega-bitterballen, pizza met geitenkaas en rode biet, lekker pittige taco’s, heerlijke cheese- en carrotcakes tot biertjes van een lokale brouwerij Loc Brewery en hét drankje van Tilburg: Schrobbelèr.

BrabantNacht

BrabantNacht

Draaimolen Festival


Met een volle buik wandelde ik vanuit de Spoorzone door de stad naar de Pishaven, met onderweg optredens van studenten van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Aan de Piushaven stapte ik in een klein bootje richting het Draaimolen Festival. In de bossen bij Charlotte Oord – een voormalig revalidatiecentrum dat voor de gelegenheid werd omgetoverd tot festivalterrein – dansten we tussen de duizenden feestgangers op de lekkere beats van de DJ’s.

BrabantNacht

In Brabant zijn de nachten lang en dus verplaatste het feest zich na het festival nog naar café Dudok. En de kater? Die werd de volgende dag bestreden met een tweede bezoeken aan de Smaak Karavaan…

Tips voor Tilburg!

Mijn lijstje met favorieten in Tilburg is inmiddels nog langer geworden. Houd de website in de gaten want volgende maand deel ik alle tips voor een geslaagd dagje (of weekendje!) in deze leuke stad!

Geschreven door - Willeke is studente journalistiek en gek op reizen. Ze verloor haar hart aan Amerika tijdens een geweldig uitwisselingsjaar maar wil de rest van de wereld ook ontdekken. Het liefst reist ze zo vaak mogelijk.

Wat vind jij? Laat van je horen!