Hamburg

Travel diary | Op verrassingsreis naar Hamburg met Motel One

Op reis gaan met bestemming onbekend. Best heel spannend voor iemand die houdt van een goede voorbereiding. Kaarten bestuderen, reisgidsjes lezen en blogs afspeuren naar de ultieme tips… zo ziet mijn voorpret voor een reisje er toch wel uit. Dit keer niet. Ik werd door Motel One uitgedaagd om volledig blanco naar Schiphol te vertrekken.

Wie onze Behind the Scenes heeft gelezen óf de afgelopen dagen #Motelonesurprises voorbij heeft zien komen, weet al waar de reis naartoe ging. Hamburg! Een stad die mij volledig onbekend was en daarom heb ik me drie dagen lang laten leiden door locals en het toeval. En eigenlijk beviel dat bijzonder goed.

Motel One?

Mijn eerste keer Hamburg dus, maar ook mijn eerste kennismaking met Motel One. Don’t be fooled, want dit ‘motel’ is dus een prachtig designhotel met vestigingen in heel Europa. Het concept? Luxe en design op toplocaties in Europese steden, maar dan voor een heel fijn prijsje. Ter indicatie: In hartje Amsterdam overnacht je bij Motel One voor 69 euro!

Hamburg

Enorme hotelketens zijn niet aan mij besteed. Lucky for me zijn deze hotels kleinschalig, persoonlijk én hebben ze in het design allemaal iets lokaals verwerkt. Ik overnachtte in Motel One am Michel, waar de lounge het thema ‘Star Club’ draagt, naar de Hamburgse club waar de Beatles optraden!

Hamburg

Cupcakes op bed… my kind of hotel!

Maar hup uit m’n veel te comfy bed, want Hamburg wacht! Ik ontdek per boot het indrukwekkende warehouse district en de futuristische architectuur van HafenCity:

Hamburg

Maar tegenover deze moderne kant van de stad staan ook meer dan genoeg historische gebouwen en idyllische straatjes!

Hamburg

Hamburg

Een groene havenstad

Hamburg is een echte havenstad (na Rotterdam en Antwerpen de grootste van Europa!). Maar lelijk en industrieel is ‘ie absoluut niet. Hamburg is groen, met grote parken, rivieren en meren. Mijn favoriet? Het Planten un Blomen stadspark, een van de allermooiste parken die ik ken. Een plek waar je op een zonnige dag met gemak een dag kan spenderen met struinen door Japanse tuinen, baden in watervallen en picknicken aan het water.

Hamburg

Het verrassingsthema blijft tijdens mijn hele bezoek terugkomen. Want wie verwacht er nu een wijngaard midden in de stad? In Hamburg kan het, deze miniwijngaard produceert 12 flessen wijn per jaar… over exclusief gesproken!

Hamburg

Wat hou ik toch van fietsen op reis. Het brengt je niet alleen op de tofste plekken, maar het geeft je ook zo’n gevoel onderdeel te zijn van het dagelijkse leven. Ik ging op pad in het Karolinenviertel en struikelde over de bijzondere streetart en vintage shops.

Hamburg

Hamburg heeft een rauw randje, met op elke hoek een bijzondere of tikkeltje bizarre ontdekking

Urben vibes

In heel Hamburg heerst een urban vibe. De stad heeft een rauw randje en is ongepolijst, met op elke hoek wel weer een bijzondere of tikkeltje bizarre ontdekking. Een palmboom bovenop een bunker? Jep, heel normaal hier. De bunker dateert uit de Tweede Wereldoorlog en is onverwoestbaar. En tja, wat doe je dan met zo’n lelijke unit? Die tover je om tot mediaparadijs met concerten, culturele workshops en party venues. Aha, dat verklaart dus die palmboom on top.

Hamburg

Een oud slachthuis? Daar maakten de Hamburgers een giga vlooienmarkt van. Middenin het Hamburgse ‘meatpacking district’ stallen locals elke zaterdag hun spulletjes uit. Love it!

Hamburg

Beach life

Met 25+ graden sjees ik op mijn fietsje verder om het meeste uit mijn laatste dag Hamburg te halen. Wie nog denkt dat havensteden grijs en grauw zijn moet in de zomer naar Hamburg toe. Naast de vele parken en de uitgestrekte wateren van de Alster, heeft de stad namelijk ook een serieuze beach vibe. Al wandelend op de drukke havenboulevard, waan ik me in Scheveningen en de heerlijke beach club Strand Pauli doet daar nog een schepje bovenop. Wát een fijne stad!

Hamburg

Meer over Hamburg?
Lees ook ons uitgebreide artikel over een citytrip Hamburg! Want naast bovenstaande highlights deed ik nog veel meer tips op om te shoppen, stappen en sightsee-en. Check ook hamburg-travel.com voor meer inspiratie!

Geschreven door - Naline is de oprichter van Stop and Stare. Ze wordt het allergelukkigst van reizen en schrijven. Heeft een voorkeur voor verre oorden maar vindt Nederland stiekem het allermooist. Krijgt vlinders van roadtrips, Aziatisch eten en vreemde talen. Is graag zuinig op de aardbol en fan van duurzaam toerisme.

4 thoughts on “Travel diary | Op verrassingsreis naar Hamburg met Motel One”

  1. Toevallig was ik eind juli in Hamburg, in een hotel vlakbij Motel One, hele fijne buurt vond ik. Ik ben benieuwd naar je tips over Hamburg die nog volgen, ik ben benieuwd of ik een beetje dezelfde dingen heb gezien en gedaan.

  2. Erg leuk!
    Ik weet niet of ik het zou kunnen, onvoorbereid op reis.
    Ik geniet (bijna) net zoveel van de voor en napret dan van de reis zelf.

    Maar zo te zien heb je een prachtige paar dagen gehad. Mooie foto’s!

Wat vind jij? Laat van je horen!