Spaans studeren

Travel Diary | Spaans studeren in Valencia III

Begin september vertrok ik naar Valencia om Spaans te studeren. Sindsdien bestaan mijn dagen uit worstelen met onmogelijke grammatica, proosten met pinchos en sangría, en nieuwe ontdekkingen doen in deze mooie stad. Kijk je mee?

Alsof ik hier al een een jaar woon, zo voelt het. Mijn studiegenootjes, de ober bij mijn favoriete pinchotentje, de gesprekjes bij de bakker, de herrie van marktkramen als ik op vrijdagochtend mijn raam open doe… het is allemaal zo gewoon geworden. En dat terwijl ik nog geen zes weken geleden voor het eerst Valencia begroette. Sinds mijn vorige update kan ik ook eindelijk zeggen dat ik Valencia als citytripbestemming heb leren kennen. Ik kreeg bezoek! En dat betekende dat ik toch eens mijn fijne studentenwijk moest verlaten om de stad te ontdekken door de ogen van een toerist.

Spaans studeren

Valencia als een toerist

En dat was leuk! Ik sloeg de deur van mijn piso achter me dicht om 4 nachtjes in een hotel in het centrum te overnachten. Mijn eigen studentenhuisje in de wijk Benimaclet heb ik in mijn hart gesloten, maar wat was het heerlijk om even een paar dagen te genieten van wat luxe. En midden in de stad! De timing kon niet beter, want elk jaar op en rondom 9 oktober is het feest. De inwoners vieren dan vol trots ‘hun’ Valencia en dat gaat gepaard met muziek, dans, parades en de mooiste vuurwerkshow die ik ooit heb gezien.

Ik bezocht in een paar dagen alle hoogtepunten van de oude stad, met onder andere de kathedraal en Lonja de la Seda.

Spaans studeren

En ik snakte naar een Hollands patatje! En die kreeg ik… Aan Plaza de la Reina ontdekte ik een friettent waar je serieus lekkere patatjes scoort- in puntzak en mét Spaanse twist. Zei iemand patatje pimientos de padrón?

Spaans studeren

Op de fiets!

Ik streepte nog iets van mijn lijstje af en ging op de fiets naar Albufera! Nee, niet die in Portugal, maar een natuurgebied ten zuiden van Valencia. We fietsten een goede 20km tot aan het stadje Palmar, vooral bekend vanwege de Paella die de beste in Spanje schijnt te zijn. Maar alleen de fietstocht zelf was al een welkome afwisseling van het drukke Valencia. We maakten een boottocht over het meer langs traditionele huisjes en aten -inderdaad- de lekkerste Paella ooit!

Spaans studeren

Een lesje Sangría

Jup, ook als citytripbestemming is Valencia meer dan goedgekeurd, al voelde het na die paar dagen weer heel vertrouwd om terug te gaan naar het rustige en stuk minder toeristische Benimaclet. Een groot pluspunt aan mijn school in Valencia is dat je de lesuren zelf kan indelen. Daardoor kon ik mezelf lekker een paar dagen vrij geven en haal ik die extra uren nu gewoon in de middagen in.

De afgelopen week dook ik dus weer flink de boeken in. Ik ging een niveau omhoog (oh oh…) en leerde er voor de verandering NOG een verledentijdsvorm bij (noooo!). Mijn grammatica lijkt er vooralsnog niet beter op te worden, maar dankzij heel wat avondjes uit wordt er toch aardig geoefend en kan ik inmiddels zelfs in overvolle kroegen de locals verstaan. De extra activiteiten die op school worden georganiseerd om de taal in de praktijk te oefenen helpen ook. Zo leerden we deze week Sangría maken en ging onze taalvaardigheid na het proeven spontaan sprongen vooruit…

Spaans studeren

En dan komt het einde toch echt in zicht. De terugvlucht is inmiddels geboekt en de volgende reisjes staan alweer gepland. Nog twee weken en dan sta ik weer met een koffer vol zomerkleren te bibberen op Schiphol. Tot die tijd geniet ik dus nog maar even van de zon, de gezelligheid en het studentenbestaan.

Volg voor meer updates daarvan ook onze Instagram Stories!

Geschreven door - Naline is de oprichter van Stop and Stare. Ze wordt het allergelukkigst van reizen en schrijven. Heeft een voorkeur voor verre oorden maar vindt Nederland stiekem het allermooist. Krijgt vlinders van roadtrips, Aziatisch eten en vreemde talen. Is graag zuinig op de aardbol en fan van duurzaam toerisme.

One thought on “Travel Diary | Spaans studeren in Valencia III”

Wat vind jij? Laat van je horen!