bestemmingen voor een weekendje weg

Travel Diary | Spaans studeren in Valencia II

Begin september vertrok ik naar Valencia om Spaans te gaan studeren. Sindsdien bestaan mijn dagen uit worstelen met onmogelijke grammatica, proosten met pinchos en sangria, en nieuwe ontdekkingen doen in deze mooie stad. Kijk je mee?

Halfway there! Het is cliché maar waar; wat vliegt de tijd. In de vorige travel diary vertelde ik alles over mijn aankomst en de eerste lesweken van mijn studie Spaans via Linguaschools. Inmiddels heb ik er een maand opzitten en voelt Valencia aan als een tweede thuis. Hoewel het me nog dagelijks frustreert dat ik me niet goed uit kan drukken in het Spaans, beginnen zinnen wel langzaam vorm te krijgen en heb ik goede hoop dat ik me binnen deze twee maanden verstaanbaar kan maken.

studeren in Valencia

Bicicleta anyone?

Nu ik mijn huis, het strand, de supermarkten en alle mooiste plekken van de stad weet te vinden, vond ik het tijd om de omgeving te ontdekken. Ik tikte op een Spaanse marktplaats een mountainbike op de kop. Een oud barrel met het meest oncomfortabele zadel van Spanje- maar het is een fiets! Hoewel het openbaar vervoer hier prima is, vind ik het heerlijk om in het buitenland lekker oer-Hollands op een fiets te stappen!

heerlijk om in het buitenland lekker oer-Hollands op een fiets te stappen….

Van dat enthousiasme ben ik inmiddels iets terug gekomen. Hoewel het voor sightseeing echt een aanrader is, is het niet per se de beste manier om je te verplaatsen. De afgelopen weken heb ik letterlijk met open mond op straat gestaan: fietspaden die ineens overgaan in een grote autoweg? Een bocht van 90 graden (HOE DAN?!). Laaghangende, messcherpe palmbladen of een stoeprand die uit het niets opduikt? Heel normaal hier. Neemt niet weg dat ik, met hobbels en al, een hoop mooie plekken heb kunnen ontdekken!

Zo fietste ik naar het vissersdorpje Port sa Playa. Heerlijk om even weg te zijn uit de stad!

studeren in Valencia

Onderweg doorkruiste ik een stukje Spaans platteland… mooi!

studeren in Valencia

Maar ook zonder fiets is er een hoop te doen. Vanuit mijn school, Hispania Valencia, wordt er van alles georganiseerd. Van salsa avonden tot yogales en dagtrips in de omgeving. Het bracht mij onder andere bij Río Fraile; een glasheldere rivier midden in de bergen, waar we een dag lang doorheen hebben geklauterd en gezwommen.

studeren in Valencia

Oh ja, en de studie!

Voordat ik het vergeet: ja, er wordt ook nog gestudeerd. Elke week komen er nieuwe studenten bij en gaan anderen weer weg of door naar een hoger niveau, dus de samenstelling van de klas verandert steeds- net als de leraar die je hebt. Vorige week vertrokken er een hoop leuke mensen en vierden we een klein afscheidsfeestje met de klas:

school

Gratis sightseeing

Een grote plus: op zondag zijn veel bezienswaardigheden in het centrum van Valencia gratis! Perfect moment om musea te bezoeken en een van de torens in de stad te beklimmen. Dat leverde mij dit mooie uitzicht op!

studeren in Valencia

Uiteraard volgen er nog genoeg artikelen met al mijn tips voor een citytrip Valencia!

In tegenstelling tot op vakantie is er nu geen haast om alles te ontdekken. Je hebt alle tijd.

Hoezo herfst?

En mag ik het er even inwrijven? Terwijl in Nederland de blaadjes massaal van bomen beginnen te vallen en het kwik langzaam -maar sneller dan lief- naar beneden keldert, spendeer ik mijn middagen nog altijd op het strand of op het terras. Vooruit, niet altijd. Het leuke aan wat langer op dezelfde plek wonen, is dat het ‘gewoon’ je leven wordt. In tegenstelling tot op vakantie is er nu geen haast om alles te ontdekken. Je hebt alle tijd. Zo zijn de keren dat ik in het centrum ben geweest nog op een hand te tellen, want de wijk waar ik woon is eigenlijk minstens zo leuk.

En dus geniet ik net zo hard van avondjes op het balkon, met een Tinto de Verano in de hand en Netflix op ‘Las Chicas Gilmore’, luisterend naar de Spaanse soaps die uit de televisie van mijn bejaarde buurman knallen. En hoewel ik nu al verlang naar Hollands brood, groene weilanden en fatsoenlijke fietspaden, is dat Spaanse leventje best heel fijn…

Het eerste deel van mijn Travel Diary gemist? Lees hem hier terug.

Geschreven door - Naline is de oprichter van Stop and Stare. Ze wordt het allergelukkigst van reizen en schrijven. Heeft een voorkeur voor verre oorden maar vindt Nederland stiekem het allermooist. Krijgt vlinders van roadtrips, Aziatisch eten en vreemde talen. Is graag zuinig op de aardbol en fan van duurzaam toerisme.

4 thoughts on “Travel Diary | Spaans studeren in Valencia II”

  1. Wat heerlijk om te lezen Naline! Kan me goed voorstellen dat je echt een heel ander beeld krijgt van zo’n stad als je er langer zit. Succes nog daar!

Wat vind jij? Laat van je horen!