Turkije bouwt grootste luchthaven ter wereld

Turkije bouwt grootste luchthaven ter wereld

Futuristische beelden van het giga vliegveld waar je in 2017 al voet aan land kunt zetten.

Turkije heeft plannen om het grootste vliegveld ter wereld te bouwen, vlakbij Istanbul. Op dit moment is het Engelse Heathrow qua capaciteit het grootste vliegveld ter wereld, maar als het aan Turkije ligt komt daar gauw verandering in. Benieuwd hoe dat er uit komt te zien?

Het eerste deel van het nieuwe vliegveld moet al in 2017 in gebruik zijn en wanneer het volledige project afgerond is moeten er jaarlijks zo’n 150 miljoen passagiers gebruik maken van de nieuwe luchthaven, zo zegt de Turkse minister van Transport, Binali Yildirim.

Istanbul heeft al twee grote luchthavens maar die kunnen niet veel verder worden uitgebreid. Het nieuwe vliegveld moet ruim 77 miljoen vierkante meter worden en kost naar verwachting meer dan 7 miljard euro. Daarvoor kan je ongeveer dit verwachten:

Foto’s: Grimshaw Architects, Haptic Architects, Nordic Office of Architecture

Redactie
Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!