Op deze plekken kan je overheerlijk uit eten op Gran Canaria

Genieten van relaxt eilandleven, de heerlijke stranden en er op uit in de natuur? Kan allemaal op Gran Canaria! En daar hoort natuurlijk ook lekker eten en drinken bij. Gelukkig kan dat ook in de toeristische plaatsen als Las Palmas en Playa Ingles. Als je weet waar je moet zijn kan je namelijk zelfs hier heerlijk eten tussen de locals, op knusse plekjes met lokale specialiteiten en fijne prijzen. Met deze 5 restauranttips kan jij gegarandeerd lekker uit eten op Gran Canaria!

Spaanse tapas bij Wapa Tapa

Geen vakantie in Spanje is niet compleet zonder tapas te hebben gegeten, en daarvoor zit je op Gran Canaria goed bij Wapa Tapa. Het is weliswaar gelegen midden in het toeristisch middelpunt van de hoofdstad Las Palmas, desondanks is het een pareltje van een restaurant. Verwacht bij Wapa Tapa echt goede lokale tapas met klassiekers als pimientos de padrón en chorizo, maar daarnaast ook Spaanse gerechtjes met een internationale insteek zoals pita’s met hummus en Halloumi.

eten op Gran Canaria

Tussen de locals bij Casa Brito

Ook bij Casa Brito is het een aanrader om aan te schuiven als het gaat om typisch Spaans eten op Gran Canaria. Het is iets prijziger dan Wapa Tapa, maar de kwaliteit is er ook naar. Het concept is hier bovendien niet zozeer tapas, maar echt traditionele Spaanse gerechten. Kies voor een vleesgerecht, bereid op de open grill, of ga voor verser dan verse vis of een typische Arroz Guadalupe met zalm. Casa Brito is een favoriet onder de locals op het eiland en dat zegt eigenlijk al genoeg!

➸ Lees ook: De 5 mooiste bezienswaardigheden op Gran Canaria

Seafood walhalla bij Las Rias baja Playa Ingles

Je bent op een eiland en dan hoor je natuurlijk de verse vis te proberen. Als je één plek uitkiest om dat te doen, kies dan voor Las Rias, bij Playa Ingles. Het geheim van de chefs ligt bij het mooie Hotel Lopesan Costa Meloneras, dat met een prachtige ligging aan de kust een aanrader is om te verblijven. De kunst van seafood bereiden werd hier van generatie op generatie doorgegeven tot de twee zoons van de hoteleigenaar uiteindelijk in 2013 hun eigen restaurant Las Rias openden bij Playa Ingles. En heb je iemand bij je die niet zo’n visliefhebber is? Wees gerust, want ook voor een goede steak kan je hier terecht.

eten op Gran Canaria

Proeverijtjes bij Mercado del Puerto

Nog een tip in de hoofdstad, want een bezoek aan de Mercado del Puerto in Las Palmas is een must. Verrassend genoeg vind je hier veel locals en met name op vrijdagavonden is het hier een drukte van belang met lokale hapjes en drankjes. Hop van de ene naar de andere kraam, plof neer op een barkruk met een lekker glas wijn of bier (of beter nog: een tinto de verano!) en bestel datgene wat je er het lekkerste uit vindt zien. De mercado is een ideale eerste stop tijdens je vakantie op Gran Canaria, want zo heb je de gelegenheid om allerlei lokale hapjes uit te proberen. Als je geluk hebt tref je er ’s avonds zelfs nog live muziek aan!

Vegan en vega bij La Hierba Luisa

Als vegetariër heb je in principe in Spaanse restaurants wel aardig wat keuze, voor vegans is dat lastiger. Wil je met een gerust hart uit eten op Gran Canaria als vegan, dan is La Hierba Luisa (ook voor niet vegans trouwens!) in de hoofdstad een perfecte keuze. Van ravioli tot traditionele Spaanse Gazpacho en risotto’s: voor iedereen zit er hier wel wat lekkers bij. Ook een aanrader voor een lekker stuk homemade taart!

eten op Gran Canaria

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!