vakantie in Dalyan

Naar de Turkse zon? Geniet van strand én cultuur tijdens een vakantie in Dalyan

Denk jij bij een zonvakantie in Turkije direct aan all inclusive resorts in plaatsen als Antalya en Marmaris? Maak dan kennis met Dalyan; een levendige maar kleine badplaats omgeven door beschermd natuurgebied en talloze historische bezienswaardigheden. Een plek waar je het echte Turkije nog volop kunt ervaren en zon, zee en strand perfect combineert met sightseeing. Overweeg jij een vakantie in Dalyan? We geven je tips!

Op vakantie in Dalyan

Dalyan is gelegen aan de zuidwestkust van Turkije, midden in een rivierdelta. Dankzij deze unieke ligging zit je in de badplaats perfect voor een ontspannen vakantie waarbij er tegelijkertijd meer dan genoeg te ondernemen is. In tegenstelling tot veel andere badplaatsen in Turkije, is Dalyan kleinschalig gebleven en is er van massatoerisme geen sprake. De bestemming trekt juist liefhebbers aan van natuur en cultuur en heeft een ruim aanbod aan charmante hotelletjes die nog echt gerund worden door Turkse families.

vakantie in Dalyan

  DOEN IN DALYAN  
   

TIP: bezoek voor je vertrek de website turkijeontdekker.nl. Hier vind je heel veel reisinspiratie voor de Turkse badplaatsen, waaronder ook Dalyan. Bovendien is hier alle praktische informatie gebundeld voor een vakantie naar Turkije, zoals gegevens over vluchten en typisch Turkse gerechten die je op reis kunt proberen.

Iztuzu Beach

Vanwege de ligging in de rivierdelta, ligt Dalyan niet direct aan zee. Vanuit het plaatsje vertrekken elke dag bootjes waarmee je binnen 30 minuten aan het strand bent en alleen het tochtje zelf is al de moeite waard met onderweg meer dan genoeg te zien. De bootjes zetten je af bij Iztutzu beach; bekend als een van de mooiste stranden van het Mediterraans gebied. Hier zie je geen appartementencomplexen en overvolle boulevards. Het 4km lange zandstrand is namelijk beschermd natuurgebied en dat heeft het te danken aan de aanwezigheid van de Caretta Caretta schildpadden die hier hun eitjes leggen. ’s Nachts is het strand dan ook verboden terrein!

vakantie in Dalyan

De zwavel- en modderbaden van Horozlar

Even genoeg van de Middellandse zee tijdens je vakantie in Dalyan? Neem een duik in een van de baden van Horozlar! In het noorden van het stadje vind je zwavel- en modderbaden die een heilzame werking zouden hebben. Je begint met het zwavelbad dat een temperatuur heeft van 39 graden en eindigt in het modderbad. Dit ritueel dateert terug naar de oudheid en is ook vandaag de dag bijzonder populair.

De rotsgraven van Kaunos

Aan de overkant van de rivier bevindt zich een van de bekendste bezienswaardigheden van Dalyan. Vanuit het dorp kan je het al zien liggen, tegen de rotswanden aan. Met een bootje bezoek je de historische stad die dateert uit de 4e eeuw voor Christus, die onder ander bestaat uit een Romeins amfitheater, een badhuis en de koningsgraven.

vakantie in Dalyan

Het meer en de markt van Koycegiz

De rivier waaraan Dalyan ligt, mondt uit in het Koycegiz meer. Aan de andere kant daarvan, op een half uurtje rijden van Dalyan, vind je de gelijknamige stad. Tijdens een vakantie in Dalyan is dit een ideale bestemming voor een dagtripje. Het meer en de omgeving zijn prachtig dus maak vooral wat tussenstops onderweg. In Koycegiz zelf vind je weinig westerse toeristen, met uitzondering van de wekelijkse markt die er plaatsvindt en een populaire excursie vormt. Dat neemt niet weg dat het een bezoek waard is, want het is hier een drukte van belang met locals die etenswaar verkopen en hun wekelijkse boodschappen doen. Ook aan het meer gelegen is Sultaniye; een kuuroord met warme baden. Heb je de baden in Dalyan nog niet gehad dan is dit een must visit!

Header: Audi
Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!