vakantie in Egypte

De bucketlist voor een vakantie in Egypte

Egypte, het land van de Farao’s, de uitgestrekte woestijn, de rode zee en natuurlijk de piramides. Een land doordrenkt van cultuur en oude wijsheden. Overweeg jij een vakantie in Egypte? We hebben een lijst gemaakt van ervaringen en bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn!

1 Ervaar de cultuur in Caïro

Caïro is een enorme stad met zo’n 13 miljoen inwoners. Écht enorm dus. Er zijn ontzettend veel leuke wijkjes waar je op zoek kunt gaan naar souvenirs, maar als je net een paar straten verder loopt, kom je pas echt in het Caïro waar je naar op zoek bent. Weg van de opdringerige straatverkopers en op naar de mensen die vol interesse vragen aan je stellen. De inwoners stellen je graag voor aan hun vrienden of delen hun lunch met je!

vakantie in Egypte

2. Bezoek een moskee

In de chaos van het leven op straat kan je je erover verbazen wat voor prachtige moskeeën je in de kleinste straatjes vindt. Oases van rust waar iedereen welkom is. Of het nou is om te bidden, of om verkoeling te zoeken van de Egyptische hitte: het kan allemaal. De mensen zijn ook nog eens ontzettend behulpzaam als je iets wilt weten over de moskee of de omgeving. Let wel op dat je je schoenen bij de ingang uittrekt en gepast gekleed bent.

vakantie in Egypte

vakantie in Egypte

3. Kom tot rust in de Thalasso

Aan de Rode Zee vind je de Cascades Spa die erom bekend staat één van de mooiste behandelingen te geven die je in Egypte kunt vinden om volledig tot rust te komen. In de Thalasso zorgt een combinatie van zeewater en zeewier voor de perfecte manier van ontspanning. Lijkt dat je wel wat. Meer informatie en inspiratie over de Cascades Spa vind je op de website van Wellness Deluxe.

vakantie in Egypte

4. Ontdek de Egyptische ambachten

Op vakantie in Egypte zal je veel beroepen tegenkomen die nog op een originele manier worden uitgeoefend. Of het nou gaat om het gieten van ijzer, het bereiden van Aish Baladi (heerlijk Egyptisch plat brood) of het maken van waterpijpen: de processen zijn prachtig om te zien en meestal ben je meer dan welkom om letterlijk een kijkje in de keuken te komen nemen.

vakantie in Egypte

5 Ontspannen aan de Rode Zee

Of het nou gaat om een stukje hardlopen in alles rust (als het natuurlijk niet te warm is), genieten van lekker eten of een stukje zwemmen: je vindt een overvloed aan prachtige resorts langs de Rode Zee waar je heerlijk kunt genieten van een vakantie in Egypte. En wist je dat de Rode Zee ook een walhalla is voor duikers?

vakantie in Egypte

6. Bezoek het Museum der Egyptische oudheden

Sinds 1858 is dit museum in Caïro een plek voor de meest bijzondere overblijfselen uit de tijd van de Oude Egyptenaren. Momenteel heeft het Egyptian Museum zo’n 136.000 items in zijn bezit, dus je kan hier een tijdje zoet blijven! Toch wel een van de bekendste objecten is het dodenmasker van Toetanchamon. Ook zul je je verbazen in wat voor goede staat veel objecten nog verkeren, omdat ze duizenden jaren in een vacuüm in de grafkelders van de piramides bewaard zijn gebleven.

vakantie in Egypte

7. Bewonder de Piramides

De piramides mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens een vakantie in Egypte. De bouwwerken zijn onvoorstelbaar groot, zeker als je je voorstelt in wat voor periode en met wat voor middelen deze gebouwd zijn. Zorg er voor dat je niet rond het middaguur bij de piramides aan het wandelen bent, want de temperaturen kunnen hier enorm oplopen.

Lees hier meer over een van de wereldwonderen: De piramides van Giza

vakantie in Egypte

vakantie in Egypte

Tekst en beeld: © Chris König

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!