veel-vergeten-belangrijke-dingen-reis

10x Veel Vergeten Belangrijke Dingen voor op Reis

Dit is misschien wel het meest stressvolle deel van een reis; wat moet je wel en niet meenemen? Als dit debat jaar in jaar uit wordt gevoerd, dan ben je hier aan het juiste adres.

In dit artikel bespreken we wat reizigers vaak vergeten. Onder de vergeten items zijn strandtassen en EHBO-kits, samen met andere benodigdheden die je prioriteit moet geven aan je volgende reis.

Of het nu gaat om een reis naar een resort in het zuiden of een sightseeing in Europa, dit zijn dingen om in gedachten te houden. Zonder verder oponthoud zijn hier 10 dingen die reizigers vergeten mee te nemen op vakantie

1. Snacks

gezonde-snack-reis

Snacks lijken misschien niet nodig. Maar ze kunnen het verschil maken. Het “hangry” gevoel is een van de ergste gevoelens die je kunt hebben, laat staan op vakantie. Als je een snack bij de hand hebt, kun je gemakkelijk je humeur veranderen, of je nu in je hotelkamer zit of vastzit op het vliegveld vanwege een vluchtvertraging. Je kunt er ook wat extra geld mee besparen.

Als je naar een vreemde locatie reist met twijfelachtige voedselopties, maak er dan een prioriteit van om snacks in te pakken die je lekker vindt. Een reiziger kan dit op zijn minst bij de hand hebben als het nodig is.

2. Rugzak of strandtas

Koffer, check. Instapmateriaal, check. Rugzak, nee, wie heeft er een rugzak nodig? Nou, een reiziger heeft misschien geen rugzak nodig op het vliegveld, maar als het tijd is om op ontdekkingstocht te gaan, kan het een grote fout zijn om er geen mee te nemen. Dit leidt er meestal toe dat een reiziger er een moet kopen, hoewel hij er thuis waarschijnlijk al een heeft.

Hetzelfde geldt voor een strandtas. Reizigers vergeten dit vaak als ze naar een all-inclusive hotel met zwembad gaan. Ook dit leidt weer tot onnodige uitgaven voor een item dat bijna geen ruimte inneemt in een koffer en dat een reiziger waarschijnlijk al heeft.

3. EHBO-doos

Reizigers vergeten dit wel vaker. Een verwonding of snijwond kan vrij plotseling ontstaan tijdens het reizen. Een EHBO-doos is niet altijd in de buurt, dus is het des te belangrijker om je eigen doos mee te nemen. Een reiziger kan zo’n kit vlak voor de reis gemakkelijk kopen bij een plaatselijke apotheek. Veel consumentenwinkels verkopen zelfs EHBO-kits op vakantieformaat die absoluut geen ruimte innemen in de koffer.

Dit is essentieel, ongeacht het soort reis dat je maakt. Beter het zekere voor het onzekere, toch? Dus, pak de eerste hulp in!

4. Cash geld in andere valuta

geld-portemonnee

Het voortraject van een reis kan behoorlijk stressvol zijn. Er is zoveel te doen dat je sommige dingen tot het laatste moment kunt laten liggen. Een reiziger komt aan op het vliegveld en realiseert zich dat hij vergeten is zijn geld om te wisselen. Ach, het is toch niet erg dat er op het vliegveld en in de hotels genoeg wisselkantoren zijn?

Dit is een veelgemaakte fout die een reiziger een paar extra euro’s kan kosten. Hotels en luchthavens blazen de wisselkoers op zodat het niet zo voordelig is. Idealiter zou een reiziger het geld voor de reis moeten wisselen bij een plaatselijk filiaal of bank. Dit kan een reiziger wat extra geld geven voor souvenirs en hij hoeft niet na te denken over het omwisselen van het geld op het vliegveld.

5. Converterstekker

Dit komt vaak voor, dus voel je niet te slecht als het je is overkomen. Het kan een nachtmerrie zijn om naar een vreemde locatie te gaan en dan je telefoonoplader tevoorschijn te halen en erachter te komen dat hij niet in de muur past.

Het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen. De aanschaf van een converterplug kan elke reiziger geruststellen. Maar als je niet bereid bent om geld uit te geven, bel of mail dan op zijn minst het resort of hotel waar je gaat overnachten en vraag wat voor soort stekkers ze hebben. Er is niets erger dan een verloopstekker kopen op een buitenlandse locatie. De kosten zijn meestal het dubbele door de hoeveelheid toerisme in het gebied.

6. Herbruikbare waterfles

Water is van het grootste belang tijdens elk soort reis. Gebrek aan water kan leiden tot vermoeidheid, hoofdpijn en verschillende andere problemen waar reizigers niet op zitten te wachten. Of het nu op een vakantieoord is vanwege de hitte of omdat je voortdurend moet wandelen tijdens het bezichtigen van bezienswaardigheden, water moet altijd beschikbaar zijn en worden geconsumeerd.

Om ervoor te zorgen dat je voldoende water binnenkrijgt, kun je beter niet elk uur een waterfles kopen. In plaats daarvan moeten reizigers een lege herbruikbare kan meenemen. Elke reiziger kan deze voor de reis bij de meeste winkels kopen. Dit soort kannen zijn gemakkelijk mee te nemen en een reiziger kan ze ook zonder aarzelen in een rugzak stoppen.

7. Creditcard

Wie heeft er een creditcard nodig als je contant geld hebt, toch? Fout. Er is niets erger dan op reis gaan met een gepland budget in je achterhoofd. Als een reiziger zonder geld komt te zitten, kan dat een hele reis verpesten. Het kan ook een last zijn tijdens de reis, omdat je gedwongen wordt om je uitgaven te beperken tot dingen die je graag had gewild.

In plaats daarvan is het het beste om een contant budget te hebben en een creditcard mee te nemen als back-up plan. Zo kan een reiziger er tenminste zeker van zijn dat alles goed komt, zelfs als het geld opraakt. Geen creditcard meenemen veroorzaakt alleen maar onnodige stress zonder reden. Vakantie is verwennerij, neem dus een back-up plan mee als dat nodig is!

8. Pen en papier

Wie heeft er een pen en papier nodig? Nou, sommige reizigers misschien wel. Ben je ooit gevraagd om een document in te vullen in het vliegtuig of op het vliegveld en moest je wachten tot de andere reizigers klaar waren met de geleende pen? Als jou dat niet is overkomen, dan komt dat waarschijnlijk doordat je uitgerust was (of met iemand reisde die dat wel was). In werkelijkheid vergeten de meeste reizigers dit, wat leidt tot ongewenste vertragingen. Een pen en papier kunnen ook handig zijn om zo ongeveer alles op te schrijven als dat nodig is.

9. De juiste kleding voor het weer

Ga je naar een locatie met een warm klimaat? Verdorie, wie hoeft er nog naar het weer te kijken! Het wordt gegarandeerd warm. Laten we de koffer maar vullen met korte broeken en tanks! Toch? Fout! Een reiziger moet inpakken op basis van het weer. Er is niets erger dan verrast willen worden en de hele week regen krijgen.

Controleer het weer van tevoren en als er regen wordt voorspeld, pak je je spullen daarop in. Dat kan de hele garderobe veranderen in plaats van het gewoon te laten en een paraplu en verschillende kledingstukken met capuchon te moeten kopen als je eenmaal op je bestemming bent. Controleer het weer en kleed je daarnaar!

10. Handbagage

Het is misschien de droom van een reiziger om over het vliegveld te zwerven zonder de last van een tas waar hij of zij altijd voor moet zorgen. Hoewel het misschien beter lijkt, is het dat niet. In het geval dat een koffer kwijtraakt, heb je op zijn minst genoeg essentiële spullen in de handbagage gedaan. We raden aan om de koffer te vullen met casual kleding en onderkleding (en een zwembroek als je naar het strand gaat).

Het is een voorzorgsmaatregel die meer reizigers moeten nemen. In plaats van nieuwe kleren te kopen in een boetiek, heb je tenminste wat opties voor de komende dagen dankzij de handbagage die je hebt meegenomen.

One thought on “10x Veel Vergeten Belangrijke Dingen voor op Reis”

Wat vind jij? Laat van je horen!