wakeboarden in Nederland

Wakeboarden in Nederland: waar vind je de beste kabelparken?

Met zee, meren en ontelbare plassen staat Nederland bekend als echt watersportland. Op zonnige dagen en bij de juiste windkracht vind je gegarandeerd golf- of windsurfers, kiters, waterskiërs én wakeboarders op het water. Behoor jij tot de laatste categorie? Wij zetten een aantal goede plekken op een rij om te wakeboarden in Nederland!

Wakeboarden in Nederland: achter een boot of aan een kabel?

Sta je nog aan het begin van je wakeboard avontuur, dan is het goed om te weten dat je keuze hebt uit twee soorten wakeboarden: achter een boot of aan een kabel. De eerste is ideaal als je zelf over een boot beschikt, maar anders over het algemeen vrij prijzig. Kabelwakeboarden is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en er zijn talloze van deze ‘kabelbanen’ geopend. De meeste opties zijn te vinden in Gelderland, maar wakeboarden in Nederland kan tegenwoordig in elke provincie. Een aantal van de mooiste banen:

wakeboarden in Nederland

Cablepark Almere

Flevoland kent één kabelpark, maar dan ook wel gelijk een hele goede. CablePark Almere heeft een vijfpuntsbaan van een kleine kilometer lang. Ben je gevorderd in het wakeboarden? Dan kan je terecht op de obstakelbaan waar je je tricks kunt verbeteren op de diverse schansen!

Lees ook: Tips voor een bezoek aan Almere

Project 7 – Rotterdam

Nog niet bekend met de Zevenhuizerplas bij Nesselande? Snel een kijkje nemen dan! Hier vind je Project 7; het waterski- en wakeboard park van Rotterdam. Ook hier ligt een vijfpuntsbaan mét obstakels voor je klaar. Even genoeg gehad of alleen een kijken nemen? De Zevenhuizerplas is op elke zonnige dag een fijne plek om aan het strand te liggen- of wat te eten en chillen in de beachclub van Project 7. Ook onder windsurfers is deze plek erg populair!

Wakeboarden is zoals eigenlijk voor alle watersporten geldt niet per se een goedkope hobby. Bij kabelparken betaal je gemiddeld tussen de 10 en 20 euro per uur maar dat is exclusief huur van materiaal. Voor het huren van een wakeboard en wetsuit betaal je per stuk nog zo’n 5 a 10 euro. Heb je de smaak te pakken? Overweeg dan om je eigen wakeboard aan te schaffen. Online vind je verschillende webshops met informatie over het kiezen van het juiste materiaal voor jouw wensen. Begin je net, dan doe je er goed aan om eerst een les te nemen of clinic bij te wonen. Een andere tip is om te beginnen met een keertje waterskiën, vanwege het balans is dit over het algemeen een stuk eenvoudig om onder de knie te krijgen!

Lakeside Zwolle

Heb jij het wakeboard virus goed te pakken en wil je het hele jaar door op je board kunnen staan? Zwolle is een van de weinige plekken waar je kunt wakeboarden in Nederland gedurende de winter. Lakeside Zwolle aan de Wijthmenerplas heeft een vijfpuntsbaan die het hele jaar door geopend is. Extra fijn: met een uurtarief van 10 euro behoort deze baan tot de voordeligste van het land. Een obstakelbaan is hier in de maak, dus houd hun website in de gaten voor updates!

Beachclub Stroombroek

De langste baan vind je in Gelderland, bij Beachclub Stroombroek. De baan is ruim een kilometer lang waardoor iedereen meer dan genoeg ruimte heeft. De baan is gelegen vlakbij Doetinchem, op een van de mooiste plekjes in de Achterhoek. De groene omgeving leent zich perfect voor een zomers uitstapje, ook als je niet de hele dag op je wakeboard wilt staan!

wakeboarden in Nederland

Down Under, Nieuwegein

Ook Utrecht mag niet in het lijstje ontbreken om te wakeboarden in Nederland. In Nieuwegein vind je Beach Club en kabelpark Down Under. Een baan die in de Nederlandse wakeboard wereld goed bekend staan vanwege de unieke obstakelbaan én de vele evenementen die hier plaatsvinden. Down Under is een ideale plek om in de zomer een dagje door te brengen: in de beach bar kan je met je voeten in het zand genieten van een maaltijd of koel drankje, terwijl de wakeboarders recht voor je ogen voorbij stunten!

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!