doen op Schiphol

Tijd overbruggen voor je vlucht? Dit kan je allemaal doen op Schiphol Airport

Kom je aan op Schiphol en blijkt je vlucht dikke vertraging te hebben? Of ben je gewoon iets te enthousiast uit bed gestapt en uren te vroeg aanwezig? Geen probleem, hier hoef je je namelijk echt niet te vervelen. We zetten een aantal tips op een rijtje met handige faciliteiten en leuke dingen om te doen op Schiphol!

Wat kan je allemaal doen op Schiphol?

Wij zijn alles behalve onbekend op Schiphol Airport, maar ook wij kenden niet alle faciliteiten die de luchthaven aan blijkt te bieden voor wachtende reizigers. Wist je bijvoorbeeld dat er een bibliotheek is en een museum? Met deze en andere tips op zak is wachten op je vucht niet meer noodzakelijk kwaad, maar kom je gewoon vast in de vakantiestemming door gebruik te maken van wat comfort en vermaak!

Een boek lezen in de Airport Library

Struinen tussen kasten met reisgidsen in voorbereiding op je vakantie? Dat kan je gewoon doen op Schiphol, namelijk in de bibliotheek. En niet alleen reisgidsen overigens; ook romans en tijdschriften zijn er in overvloed. De comfortabele banken en stoelen zijn daarnaast ook een ideale plek om lekker met je eigen boek in weg te duiken. De bibliotheek biedt ook e-books aan van de gehele collectie, zodat je ook digitaal verder kan lezen in het vliegtuig.
Locatie: Holland Boulevard (na security).

doen op Schiphol
© Ben Koorengevel/Unsplash

Praktische faciliteiten op Schiphol
Valet parking: wil jij jouw vakantie gelijk bij aankomst op schiphol onbezorgd beginnen? Dan kan je gebruikmaken van valet parking. Het is de snelste manier om je auto op de luchthaven te parkeren en dat hoeft niet eens heel veel te kosten. Naast de luchtahaven zelf, zijn er nog talloze andere aanbieders van valet parking Schiphol. Even vergelijken en je hebt direct de beste deal! Bij aankomst lever je je auto en sleutels in en bij terugkomst van je reis wordt er al op je gewacht.
Slapen en douchen: Kom je van ver en wil je toch fit en fris het vliegtuig in? Of moet je bij aankomst op de luchthaven juist onverwacht lang wachten op je vlucht? Dan zijn de airporthotels een uitkomst. Bij Yotelair en Mercure (gelegen óp het vliegveld, na de security) kan je een kamer boeken die van alle gemakken zijn voorzien, óf alleen een douchecabine a 19,50 incusief je handdoeken en toiletspullen. Weet je al van te voren dat je heel vroeg op Schiphol moet zijn? Dan kan je natuurlijk ook een kamer boeken in een van de hotels die net naast de luchthaven gelegen zijn.

Ook benieuwd naar alle horeca en lounges? Daarvan vind je hier een handig overzicht.

Chillen in de spa en massagestoelen

Je komt ze tegen op vliegvelden wereldwijd en ook Schiphol blijft daarin niet achter. Zie je op tegen de reis die je te wachten staat? Kom dan even volledig tot rust en laat je masseren bij de XpresSpa. Neem plaats in een stoel en geniet van een voet- of rugmassage, of kies voor een uitgebreide behandeling om je optimaal voor te bereiden op je vliegreis. Iets minder tijd of budget? Dan kan je je tegoed doen op Schiphol bij een van de Massage O Matic locaties, waar je voor 2 euro per vijf minuten kunt genieten van een shiatsu-massage.
Locatie Spa: D-pier: Lounge 2 en 3
Locatie Massage O Matic: Aankomsthal 4 en B, D, E en F-pier.

doen op Schiphol
© Niels en Marco/Unsplash

Hollandse grootmeesters in het Rijksmuseum

Even cultuursnuiven terwijl je wacht? Dat kan bij de Schipholversie van het Rijksmuseum! Het bekende Amsterdamse kunstmuseum organiseert hier sinds 2002 tentoonstellingen. In het glazen paviljoen hangt een wisselende collectie van 17de-eeuwse Nederlandse schilderkunst. Zowel te bezoeken voordat je vlucht vertrekt als nadat je bent geland!
Locatie: Holland Boulevard

Lees ook: Op reis met handbagage, waar moet je op letten?

NEMO Science Museum

Vlakbij het Rijksmuseum vind je nog een museum dat een bezoekje waard is: NEMO, een kleine versie van het beroemde wetenschapsmuseum voor kinderen in Amsterdam. Jong en (stiekem ook) oud kunnen hier allerlei proefjes doen gerelateerd aan technologie en wetenschap. Hartstikke leuk vermaak!

Vliegtuigen spotten vanaf het panoramaterras

Een bekende op luchthavens maar het blijft leuk: het panoramaterras! Voor vliegtuigliefhebbers is dit gegarandeerd een succes en bovendien kan je hier een KLM Fokker 100 bewonderen. Het panoramaterras is daarnaast altijd fijn om even frisse lucht te halen als je veel tijd moet overbruggen.

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!