winterzon bestemmingen

5 x Winterzon bestemmingen binnen en buiten Europa

Thuis, gezellig met vrienden en familie, lekker eten op tafel en een dik pak sneeuw in de achtertuin. Klinkt heerlijk toch? In werkelijkheid pakt de winter vaak wat anders uit en zit je dankzij de grijze, druilerige dagen alwéér in een winterdip, terwijl je agenda zich vult met verplichtingen. Herkenbaar? Grijp je kans om in hartje winter naar de zon te reizen, ver weg of gewoon binnen Europa. We tippen vijf winterzon bestemmingen!

Curaçao

De nummer 1 bestemming voor wie kerst in de zon wil vieren. Het klimaat is er ideaal voor, het is hier immers het hele jaar door tussen de 25 en 30 graden. Laat je niet weerhouden door het regenseizoen, want hoewel de kans op regen er in onze wintermaanden aanwezig is, houden tropische regenbuien zelden lang aan. Voor je het weet lig je weer aan het zwembad!

winterzon bestemmingen
Grote Knip op Curaçao © Jorgen Hendriksen/Unsplash

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden scoren eigenlijk elk jaar het hoogst als het om vakanties naar de winterzon gaat. Niet voor niks, want door de gunstige ligging heb je nergens in Europa zoveel kans op lekkere temperaturen in hartje winter als op deze eilandengroep. Houd er rekening mee dat er tussen de verschillende eilanden veel verschil kan zitten qua temperatuur en neerslag. Fuerteventura wordt gezien als het eiland met de meeste zonuren, al kan het hier door de wind juist wel koeler zijn. Daarnaast zijn Gran Canaria, Tenerife en Lanzarote de beste winterzon bestemmingen, met ‘winterse’ temperaturen rond de 20 graden, aldus Subweb.

Stop and Stare
Tip: roadtrippen op veelzijdig Tenerife! © Berber Bonnema

Egypte

Op korte vliegafstand volop in de zon zitten? Dat kan in Egypte! Deze verrassende winterzon bestemming heeft een paar hele grote voordelen. Zo ben je er vanaf Amsterdam al in 6 uur vliegen, waarmee het qua reistijd en bijbehorende jetlag, gunstiger is dan bijvoorbeeld Curaçao. Je geniet hier bovendien van (gevoels)temperaturen tussen de 20 en maar liefst 30 graden. Het leukste aan Egypte in de winter is dat je hier niet alleen van zon, zee en strand geniet maar ook van een heel andere culturele beleving. Zo maak je van je kerstvakantie een echt avontuur!

Cuba

Ook een culturele bestemming is Cuba. Het is even vliegen, maar ook dit is in de winter een topbestemming. De temperaturen liggen boven de 25 graden en zorgen om regen hoef je je eigenlijk niet te maken. December behoort zelfs tot de beste reistijd voor dit mooie eiland. Neem zeker twee weken de tijd om dit land te verkennen, want het is een unieke, authentieke bestemming die je de rest van je leven zal bijblijven!

➸ Lees ook: een 3-weekse reisroute door Cuba

winterzon bestemmingen
© Iona Mohanu/Unsplash

Zuid-Portugal

Portugal, is dat wel warm genoeg in de winter? Jazeker! Het zuiden van Portugal is niet voor niets een populaire plek onder Nederlanders om te overwinteren. De zonzekerheid is niet zo hoog als op eerder genoemde bestemmingen, maar in de Algarve kan je toch rekenen op temperaturen van zo’n 18 graden en met een zonnetje erbij is dan gewoon keihard genieten. Groot voordeel aan deze winterzon bestemming is dat het relatief dichtbij is en budgetvriendelijk. Omdat de winter geldt als laagseizoen betaal je hier veel minder voor hotels en  vakantieparken dan op veel andere winterzon bestemmingen. Tip: huur een auto tijdens je verblijf, want in het zuiden van Portugal is echt heel veel moois te zien!

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!