doen in Almere

Hotspots in Almere | Zien, doen & proeven

Het heeft niet het imago van een studentenstad en historisch of buitengewoon mooi is het evenmin. Wat is dan wel de reden dat op een willekeurig weekend de straten in Almere vollopen? Ik ging op pad in een van de snelst groeiende steden van Europa en ontdekte wat je allemaal kunt doen in Almere en omgeving!

Shoppen

Als er een ding is waar Almere een kei in is, dan is dat het winkelcentrum. Als je het net als ik benauwd krijgt van krappe straten en overvolle winkels, dat is dit een stad naar je hart. Het winkelcentrum van Almere is wijds opgezet, met brede straten, ruime winkels en grote pleinen. Alle denkbare ketens vind je in het nieuwste gedeelte van het centrum, de Citymall, die vanaf de Esplanade grofweg tot aan het stadhuisplein loopt (waar ook elke woensdag en zaterdag een grote weekmarkt is).

Voor de kleine boetiekjes en concept stores sla je de zijstraten in. Bij Vandaag in de Zadelmakerstraat vind je prachtige meubels en producten met mooie verhalen. Helemaal uniek is de concept store Hard Bitten & the Others: een succesvolle mix van mode, lifestyle en kunst. Zo kan je er naast shoppen ook skaten of met een drankje aan de bar hangen. Ook leuk: leegstaande panden worden in Almere veelal opgevuld met te gekke pop-up stores!

doen in Almere

Eten & Drinken

Ik zei het al: aan grote pleinen geen gebrek in Almere. En dat betekent véél restaurants, terrasjes en leuke cafés! Bij de Citymall zitten de leukste adresjes in en rondom het Belfort plein. Mijn favoriet: Woodstone, waar ze het pizzabakken tot een kunst hebben verheven. En het fijne is dat er ook een heerlijke wijnkaart bij hoort! Voor de lekkerste burgers ga je op hetzelfde plein naar Hudson Bar & Kitchen. Buiten het centrum, maar voor koffieliefhebbers een ommetje waard, is Heilig Boontje. De kundige barista’s maken hier de mooiste én lekkerste koffies voor je klaar- en daar hoort uiteraard een net zo lekker gebakje bij. Lekker, goedkoop én stijlvol dineren in Almere doe je bij FINN Restaurant. Een prachtig ingericht pand met open keuken, vlakbij de Grote Markt. Net als het interieur is het eten hier stoer, met de focus op grill gerechten. Tip: bekijk de dagmenu’s voor heerlijke gerechten voor een prikkie!

doen in Almere

Meer tips voor een tripje naar Flevoland? Check hier onze favoriete plekken in deze verrassende provincie en ga voor meer inspiratie en de evenementenkalender naar ookflevoland.nl

Almere strand

Yes, een van die redenen dat Almere op zonnige dagen uitpuilt van de dagjes mensen. Een ochtendje shoppen combineer je hier namelijk perfect met een middagje strand. De stad grenst aan het Gooimeer, Markermeer en IJmeer én de twee kleine meertjes Weerwater en de Noorderplassen. Genoeg keis dus! Populaire plekken zijn het Noorderplassenstrand en het strand van Almere Haven. Die laatste is ook heel geschikt voor watersporters! Kano’s, windsurfmateriaal en bootjes zijn te huur. Leuk voor strand- en muziekliefhebbers: elk jaar in augustus is het strand van Almere het toneel van het grote Strandfestival ZAND.

Openluchttheater Vis à Vis

Nog meer strandplezier in Almere, want het is ook de locatie van het theatergezelschap Vis à Vis. Zodra je door de poort stapt ben je in een compleet andere wereld en dompel je je onder in kunst, cultuur en het tofste openluchttheater dat Nederland rijk is. In het voorjaar van 2017 komen ze weer met een nieuwe show, dus houd de website in de gaten. En maak er vooral net als ik een compleet avondje uit van, want naast de voorstelling zelf, kan je hier ook vooraf een hapje eten én na afloop genieten van live muziek en drankjes bij het kampvuur!

doen in Almere

Hier biedt Almere echt een unieke stukje Nederland!

In de omgeving

Genoeg reden dus om Almere het voordeel van de twijfel te geven. Maar dankzij de ligging bij meren en natuurgebieden is er ook in de omgeving genoeg te doen. Stadslandgoed De Kemphaan is een topplek voor een boswandeling, gecombineerd met een bezoek aan Stichting AAP en een lekker hapje en drankje bij Bosrestaurant Buitengewoon Lekker. En dan is er natuurlijk nog de Oostvaardersplassen; dé plek in Nederland om wildlife te spotten. Vanuit het bezoekerscentrum in Almere starten verschillende wandelpaden, maar je kunt ook een tour boeken met een boswachter. Hier biedt Almere echt een unieke stukje Nederland!

doen in Almere

Aan de overkant van het IJmeer ligt nog meer moois. Stap in de zomermaanden in Almere vanaf Marina Muiderzand aan boord van de veerboot. Deze vaart langs het Muiderslot en het forteiland Pampus. Let op: de locaties kunnen niet gecombineerd worden, dus je zult moeten kiezen…

doen in Almere

Beeld: Hard Bitten & The Others (header)
Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

One thought on “Hotspots in Almere | Zien, doen & proeven”

Wat vind jij? Laat van je horen!