Bryce Canyon National Park

Het mooiste van de Grand Circle: Zion en Bryce Canyon National Park

USA’s natuurparken op haar best!

Het zuidwesten van Amerika bestaat voor een groot deel uit uitgestrekte woestenij, met lange rechte wegen en typische westernstadjes. De mooiste nationale parken vind je langs de Grand Circle, een route die door de staten Nevada, Utah, Colorado, New Mexico en Arizona loopt. De beroemde Grand Canyon, een kloof van ruim twee kilometer diep die bijna op ieders bucketlist voor Amerika staat, ligt op deze route. Ook vind je hier Zion National Park en Bryce Canyon National Park vlak bij elkaar. En die waren wat ons betreft een van de hoogtepunten van onze Amerika-reis.

Zion vs Bryce Canyon National Park

Zion en Bryce liggen relatief dicht bij elkaar, althans voor Amerikaanse begrippen: het is zo’n twee uur rijden tussen de twee parken. Beide parken worden gekenmerkt door bijzondere roestrode rotsformaties, maar toch verschillen de parken uiterlijk enorm. In Zion vind je canyons en gladde rotsen, terwijl Bryce juist vol staat met puntige rotsformaties die ook wel hoodoos worden genoemd.

Bryce Canyon National Park

Springdale: de ideale uitvalsbasis

In de buurt van Bryce Canyon vind je veel hotels van het grootschalige motelachtige soort. Niet echt ons ding, zeker niet als het ook nog eens themahotels met honderden goedkope kamers zijn. Het stadje Springdale vlak bij de westelijke ingang naar Zion NP daarentegen is een geweldige uitvalsbasis. Dit is een soort small town America, met een handvol kleinschalige hotels, motels, restaurants en kunstgaleries. Dit is wat ons betreft het leukste dorp in de omgeving én je kunt er slapen in zo’n westernhotel met sfeervolle kamers en van die saloondeurtjes! Plons in het zwembad met uitzicht op de rode rotsen – wat wil je nog meer?

Fietsen door Zion NP

Vanuit Springdale kun je Zion NP verkennen. Hou je wel van de Great Outdoors en lekker actief bezig zijn, huur dan mountainbikes voor een dag. In Zion rijden speciale parkbussen waarin je gratis je fiets mee mag nemen. In de drukke zomermaanden is een gedeelte van Zion afgesloten voor auto’s, dan kun je hier perfect fietsen. De Pa’rus Trail met smalle fietspaden is leuk om mee te beginnen of juist af te sluiten (afhankelijk of je naar boven fietst, of juist naar beneden). Je vindt overal picknicktafels en kunt pootjebaden of zwemmen in een van de riviertjes of canyons.

Bryce Canyon National Park

Wandelen in Bryce Canyon NP

De volgende stop is Bryce Canyon NP. Anders dan zijn grote broer Grand Canyon, kijk je bij Bryce uit over een immense pilarenzee in alle tinten bruin, geel en rood. Bij de uitzichtpunten langs de weg zie je diepe kloven met steeds andere hoodoos, bizarre puntige rotsformaties. Bij de ingang van het park krijg je een trailkaart van Bryce Canyon en hiermee kun je er zelf op uit trekken. Wij combineerden de Navajo Loop met de Queen’s Garden Trail, een wandeling van ruim vijf kilometer. Hierbij daal je af tot de bodem van de canyon, waarbij je de hoodoos juist van onderaf ziet. Ook wandel je door de smalle kloof van Wall Street, met goudrode wanden die als wolkenkrabbers de lucht in schieten. Gaaf!

Bryce Canyon National Park

Meer over reizen in Amerika

Bovenstaande tips zijn afkomstig van Amerika online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Met bouwstenen kun je je eigen reis samenstellen en kiezen welke ervaringen jij wilt opnemen tijdens je roadtrip door Amerika. Je reist in je eigen huurauto, slaapt onderweg sfeervol en kleinschalig (ja echt, dat kan in Amerika!) en kunt bijzondere excursies toevoegen aan je reisschema. Meer tips voor je reis door de USA? Check hier onze bestemmingspagina!

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!