Zon, zee, strand in eigen land

Altijd maar naar Scheveningen of Zandvoort? Wij hebben nog wel meer mooie kustplaatsjes om aan te raden!

Begint de zomer al te kriebelen nu de eerste lentedagen zich hebben laten zien? Genieten van zon, zee en strand kan ook prima aan een van de vele Nederlandse kustplaatsen. Wij zetten de leukste stranden voor je op een rijtje.

Een vakantie op Nederlandse bodem wordt steeds populairder. Als het mee zit en er genoeg zon te zien is in de zomer, stromen de kustplaatsen vol, en niet zonder reden. Waarom een duur vliegticket kopen of uren in de auto doorbrengen als Nederland ook alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie in huis heeft? Omgeven door zee, zijn er tal van steden en dorpen in de kuststreek die vakantiewaardig zijn.

Waddeneilanden
Schijnt de zon, dan is dit misschien wel leukste plek om te zijn in Nederland. Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog bieden voor elke vakantieganger genoeg keuze. Van natuur tot steden en dorpen, van actief tot rust en ontspanning. De combinatie van een open horizon en de natuurlijke overgang tussen wadplaten en de zee maakt een bezoek aan de Wadden altijd tot een succes.

Zuid-Holland
Scheveningen, Hoek van Holland, Monster en Kijkduin zijn naast de mooie stranden ook nog eens leuke plaatsen om te bezoeken. De steden bevinden zich in de kuststreek van Zuid-Holland en liggen op korte afstand van andere grote trekpleisters. Een dagje strand kan dus prima gecombineerd worden met een bezoekje aan o.a. Den Haag, Rotterdam, Leiden of Delft. Ideaal ook voor een weekendje weg!

Noord-Holland
Op vakantiegebied heeft deze provincie meer te bieden dan een stedentrip naar Amsterdam, een bezoekje aan de kaasmarkt van Alkmaar of het vissersdorp Volendam. Onder andere Zandvoort en Bloemendaal aan zee beschikken over diverse vakantiemogelijkheden. Je vind hier bijvoorbeeld een ruimte keuze aan campings, hotels, bungalowparken, appartementen en vakantiehuizen. Een frisse wind door de haren of de brandende zon op het gezicht, vliegeren en watersporten of genieten van de natuur en de rust? Noord-Holland heeft het allemaal!

Zeeland
De provincie Zeeland bestaat officieel uit dertien verschillende gemeenten. Vlissingen en Terneuzen zijn de grote havenplaatsen en Middelburg is de hoofdstad. Doordat Zeeland uit een aantal schiereilanden bestaat grenst de provincie aan bijna alle kanten aan de Noordzee. Genoeg keuze dus voor een leuke stad of dorp aan het strand, zoals Renesse of Rockanje. Wees wel op tijd met het boeken van een overnachtingen in het hoogseizoen!

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen in de Nederlandse kuststreek?

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!