Fotodagboek: Verborgen juweeltjes in Zuid-Afrika

Naline ging op zoek naar de verborgen juweeltjes in het noordoosten van Zuid-Afrika

Al jaren stond het bovenaan mijn bucketlist, maar afgestreept werd het niet. Afgelopen week was het dan eindelijk zover: mijn eerste voet aan land in Zuid-Afrika. Een reis van Durban naar Hluwluwe Game Reserve en eindigend bij Rocktail Beach. Gaan er geen belletjes rinkelen? Dat kan kloppen, de regio KwaZulu-Natal, gelegen in het noordoosten van het land, staat niet standaard op de to do lijstjes van reizigers. Des te mooier en ongerepter!

Durban

Wat zijn steden die aan zee liggen toch fijn! Durban is een echte verrassing; een levendige stad, gelegen aan de Indische oceaan met prachtige uitgerekte stranden. Een populaire hotspot ook voor surfers, dus er is genoeg te bekijken als je over de lange boulevard loopt. Durban heeft de grootste groep inwoners van Indiase afkomst buiten India zelf, en dat zie je terug in het straatbeeld. Heerlijke Indiase restaurants en kleurrijke markten vol kruiden en specerijen!

Big Five Territory

Wie Zuid-Afrika zegt, zegt Big Five. Hluhluwe–iMfolozi Park is het oudste Game Reserve van Zuid-Afrika en bevindt zich midden in de Big Five Territory. Tijd om wildlife te spotten! En dat lukte behoorlijk goed. Op het luipaard na heb ik ze allemaal mogen bewonderen- en nog heel veel meer. Zo bizar om ineens oog in oog met een neushoorn te staan! Ik overnachtte in de gloednieuwe Rhino Ridge Safari Lodge. Giraffen spotten doe je daar gewoon vanuit je badkuip… wat een luxe! En ja, het is nog betaalbaar ook- daarover later meer!

Zuid-Afrika in Snapshots

Bush & Beach

Zo sta je tussen de leeuwen en olifanten, en zo lig je tussen de dolfijnen. Op nog geen twee uur rijden van Hluhluwe vind je Rocktail Beach. Volledig beschermd als heritage site en daardoor heb je het strand hier echt helemaal voor je alleen. Ik snorkelde er met een groep dolfijnen, maakte een tripje naar het nabijgelegen dorp en bezocht Zuid-Afrika’s grootste zoetwatermeer, Lake Sibaya. Wát een mooie plek en wat een prachtige mensen.

Zuid-Afrika in Snapshots

Zuid-Afrika in Snapshots

Ja… ik was er al voor gewaarschuwd en het is gebeurd: Zuid-Afrika heeft mijn hart gestolen. Wat een rijkdom aan natuur, cultuur en wildlife. Ik ga terug- en snel.

Houd de website in de gaten, want er volgen gauw tips voor Durban en alles over game drives en watersporten in KwaZulu-Natal!

Geschreven door - Naline is de oprichter van Stop and Stare. Ze wordt het allergelukkigst van reizen en schrijven. Heeft een voorkeur voor verre oorden maar vindt Nederland stiekem het allermooist. Krijgt vlinders van roadtrips, Aziatisch eten en vreemde talen. Is graag zuinig op de aardbol en fan van duurzaam toerisme.

Wat vind jij? Laat van je horen!