glamping in Nederland

5 x De leukste accommodaties voor glamping in Nederland

Rust, ruimte en voor even één zijn met de natuur. Dat is wat Nederlanders elke zomer weer massaal naar de camping doet trekken. Maar voor wie de caravan of tent nu wel gezien heeft, is er nog veel meer moois om uit te kiezen. Accommodaties in de natuur die het kamperen tot een volledig nieuwe ervaring maken. Van luxe boomhutten tot glazen huisjes in het bos en van yurts tussen de alpaca’s tot slapen op het water: glamping in Nederland is goed vertegenwoordigd. Wij zochten vijf echt unieke plekjes voor je op die garant staan voor een bijzondere vakantie in eigen land.

Slapen in een yurt in Hollandscheveld, Drenthe

Hij komt helemaal uit Mongolië; een originele yurt met handgeschilderd houtwerk. En alleen dat levert al een bijzonder sfeertje op. Tel daar bij op dat je je midden in een weiland van een prachtig landgoed bevindt met alpaca’s als buren en je bent verzekerd van een paar bijzondere nachtjes in de natuur. De yurt is geschikt voor vijf personen en is voorzien van een originele yurt-houtkachel voor de koudere nachten.
Natuurhuisje-ID: 26873

Glamping in Nederland op het water in Warns, Friesland

Wie zich liever op het water bevindt, kan natuurlijk het beste naar Friesland afreizen. Het wemelt daar van de bijzondere accommodaties op het water en deze boot in Warns is onze favoriet. ’s Ochtends word je wakker in de jachthaven en ontbijt je op het dek, waarna de schipper koers zet naar de mooiste plekjes in de omgeving. Onderweg koel je natuurlijk lekker af door een duik te nemen van je eigen terras en meer je aan wanneer je wilt, bijvoorbeeld bij het gezellige Sneek of Stavoren. Een accommodatie voor vier personen, maar stiekem is dit met z’n tweetjes toch wel héél fijn!
Natuurhuisje-ID: 33719

glamping in Nederland

Deze selectie van accommodaties voor glamping in Nederland komt van de mooie website natuurhuisje.nl. De oprichters zijn echte natuurliefhebbers die de mooiste glamping accommodaties in Nederland en Europa voor je verzameld hebben. TIP: Selecteer op de website ‘bijzondere accommodaties’ voor een overzicht met nog veel meer unieke overnachtingen.

Één met de natuur in een Plaggenhut in Ansen, Drenthe

Dichter bij de natuur dan dit kom je waarschijnlijk niet. In het Drenthe Ansen vind je deze echte natuurhuisjes die dankzij de begroeiing op het dak volledig opgaan in de omgeving. Het zijn zogenaamde plaggenhutten, die je mee terug nemen naar het Drenthe van lang geleden, maar dan wel met het comfort van nu. Behalve het leuke huisje, geniet je hier ook van een ideale ligging nabij Nationaal Park Dwingelderveld.
Natuurhuisje-ID: 24611

glamping in Nederland

Luxe in een boomhut in Ansen, Drenthe

Op dezelfde locatie staat nog zo’n mooi exemplaar; een boomhut! Aan de buitenkant lijkt het alsof je hier back to basic gaat, maar schijn bedriegt. Deze boomhut is van binnen ontzettend stijlvol en voorzien van alle luxe. Koken doe je in de mooie keuken om vervolgens van je maaltijd te genieten op de veranda mét uitzicht op de zonsondergang boven het Nationaal Park. Naast een comfortabel tweepersoonsbed zijn er drie gezellige bedstedes; een ideale accommodatie voor het hele gezin.
Natuurhuisje-ID: 36430

glamping in Nederland

Duurzame glamping in Nederland in Gorssel, Gelderland

Een persoonlijke favoriet dit, want dit natuurhuisje in de Achterhoek ziet er niet alleen onwijs knus en comfortabel uit; het is ook nog eens hartstikke duurzaam. Het huis is namelijk gemaakt van gerecycled karton! Door de enorme ramen geniet je hier echt optimaal van de mooie ligging midden in de bosrijke omgeving. Na een dag op de vele wandel- en fietspaden in de natuur is het hier heerlijk thuiskomen. Het huisje is geschikt voor vier personen.
Natuurhuisje-ID: 37388

♡ Meer inspiratie in eigen land: tips voor een weekendje weg in Nederland

glamping in Nederland

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!