duiken op Koh Tao

Je PADI halen in Thailand? Lees hier alles over leren duiken op Koh Tao

Verdrink je door de ruim 70 duikscholen op een eiland van slechts 20km² in de mogelijkheden? Hier is hulp!

Leren duiken op HET duikeiland van Zuidoost-Azië staat voor veel reizigers hoog op het to do lijstje. Maar uit de ruim 70 duikscholen is het niet makkelijk kiezen op Koh Tao. Wij gingen op onderzoek uit en ontdekten de ideale plek om je duikbrevet te halen.

Het voormalig gevangeneneiland Koh Tao is relatief jong als het op toerisme aankomt. Slechts 30 jaar geleden werd hier het allereerste resort gebouwd. In deze 30 jaar heeft Koh Tao zich getransformeerd tot één van de meest populaire en goedkoopste duikbestemmingen in Azië. Verreweg de meeste van de 350.000 reizigers die jaarlijks dit eiland bezoeken, komen voor één speciale reden: de onderwaterwereld.

Duiken op Koh Tao

Het eiland heeft dan ook een grote diversiteit aan duiksites, baaien en stranden. Het drukste en meestbezocht strand is Sairee Beach aan de westkust. Vanwege het ondiepe water is dit een prima plek om te snorkelen. Ook een waanzinnig mooie plek is Koh Nang Yuan, bestaande uit drie eilanden die met elkaar verbonden zijn met witte zandbanken. Deze drukbezochte, maar prachtige plek is alleen per boot te bereiken en populair bij liefhebberd van zonnebaden en duiken op Koh Tao.

duiken op Koh Tao

New Way Diving

Wie wil leren duiken op Koh Tao zal moeten kiezen. Het kleine eiland in de Golf van Thailand telt ongeveer 70 (!) duikscholen wat de keuze er niet makkelijker op maakt. Een duikschool moet natuurlijk professionele instructeurs en betrouwbaar materiaal heben, en het liefst ook nog heel gezellig zijn. Wij maakten na een uitgebreide selectie kennis met New Way Diving op Sairee Beach en vonden meer dan alleen een opleidingscentrum.

De hele wereld in één duikschool

Als onwennige newbie word je direct opgenomen in de New Way Diving familie en heb je contact met het hele team van duikinstructeurs. Of je nou liever de kat uit de boom kijkt of graag zelf vertelt over je spannende duikervaring(en): iedereen voelt zich hier thuis. Het team van diverse nationaliteiten en persoonlijkheden maakt de samenstelling ontzettend gevarieerd. Je ontmoet de hele wereld in één duikschool.

duiken op Koh Tao

Praktisch

De omvang van de groepen zijn van groot belang voor je eigen duikcomfort. New Way Diving streeft een groepsgrootte van vier studenten na, voor een meer persoonlijkere benadering. Zo voel je je geen nummertje. Je krijgt bij de start van je cursus een overzicht van de onderdelen die je als student moet afleggen en de tijdsduur die hiervoor gepland is. Een PADI Open Water cursus bestaat altijd uit theorie- en praktijkdeel waarvoor vier dagen gepland staan. Heb je een paar dagen meer de tijd nodig om welke reden dan ook? Geen paniek, je krijgt alle tijd om de cursus in je eigen tempo af te ronden en je certificaat te halen. Bovendien betaal je tijdens het duiken op Koh Tao voor het pakket en niet voor het aantal dagen dat je bezig bent. De kosten voor de Open Water cursus zijn zo’n 280 euro.

Duiken op Koh Tao

Go green

Ook heel fijn: in samenwerking met organisaties Save Koh Tao en Koh Exist biedt New Way Diving ecologische cursussen waarbij deelnemers bewuster wordt gemaakt van de flora en fauna onderwater en de duurzaamheid hiervan. Daarnaast organiseren zij maandelijks een speciale opruimdag om de duiksites schoon te houden en bieden zij hiermee de mogelijkheid voor cursisten om iets terug te doen voor de natuur.

Meer info over duiken met New Way Diving kan je vinden op hun website.

Foto’s: Jelle Oostrom, Ilse Reijs and Jan-Noud Hutten (incl. header).

Geschreven door - Alex en Maartje zijn vanaf maart 2013 een jaar lang op wereldreis geweest en bezochten Midden-Amerika, USA, Oceanië en Zuidoost Azië. Op www.metderugzakom.nl vind je van hun meer verhalen, foto’s en video’s.

One thought on “Je PADI halen in Thailand? Lees hier alles over leren duiken op Koh Tao”

  1. Pingback: 30x Bucketlist Thailand: wat gaat er direct op jouw lijst? - Tips Thailand

Wat vind jij? Laat van je horen!