tempels in Cuzco

De 10 best gelezen artikelen van april

Uit welke artikelen werd deze maand de meeste inspiratie gehaald?

Zoveel als Azië vorige maand in trek was, zo verdeeld lagen de bestemmingen in april. Europa was goed vertegenwoordigd, maar ook minder gebruikelijke bestemmingen als Iran en midden Afrika waren in trek. Dit zijn de best gelezen artikelen van april nog eens op een rijtje:

Interrailen door Europa

Het is avontuurlijk, flexibel en ook nog betaalbaar. Interrailen heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke zomer. Maar kriskras door Europa toeren is behalve memorabel ook best wel intensief. Hoe bereid je zoiets voor? Bereid je het überhaupt voor? We vroegen het aan twee ervaren interrailers, en hun tips vielen in de smaak.

Interrailen

De mooiste Inca tempels in en om Cuzco

Ja, Machu Picchu is inderdaad een hoogtepunt en een absolute bucketlist kandidaat. Maar er zijn in en om Cuzco nog veel meer waanzinnig mooie en interessante ruïnes te ontdekken van Inca tempels. Talloze wonderbaarlijke overblijfselen doen je beseffen wat een briljante ingenieurs de Inca’s waren!

Stop, Stare & Collect met Willemijn de Iongh

Stiekem vinden we het allemaal leuk om bij mensen binnen te gluren. Dat blijkt wel weer uit de nieuwste editie van Maartje’s rubriek Stop, Stare & Collect. Ze klopte dit keer aan in het huis van Willemijn de Iongh en hoorde daar het ene na het andere bijzondere verhaal over haar reizen. En bij elk verhaal hoorde weer een bijzonder souvenir. Een beeldje, sierraad of andere tastbare herinnering aan het leven dat ze ervoer op allerlei plekken ter wereld. Leven tussen de Masaï in Kenia? WWOOFen op een boerderij in Frankrijk? Wat je noemt een inspirerende reizigster!

Willemijn de Iongh

Roadtrippen door Luxemburg

Een groots kleinhertogdom, dat is Luxemburg. Want ook al is het in wezen piepklein, je kunt er de mooiste plekken vinden. En dat doe je het beste tijdens een roadtrip. Langs wijngaarden, kastelen, steden en natuurparken. Wat is Luxemburg eigenlijk ontzettend mooi!

Eilandwandelingen in Nederland

Bij eilanden denk je misschien niet zo snel aan ons eigen landje, maar we hebben er genoeg! Niet alleen de mooie Waddeneilanden, maar ook het exotische Saba, Bonaire en St. Eustatius. Sylvie nam ons mee op een reis langs de mooiste wandelroutes die je op deze eilanden kunt maken. Van dwalen door een feeëriek nevelwoud op Saba tot uitwaaien op de mooiste plekken van Terschelling: er is genoeg te wandelen op Nederlandse bodem!

eilandwandelingen

De 5 mooiste plekken aan de Cote d’Azur

In de categorie wegdromen plaatsten we deze maand een artikel met 5 heerlijke steden aan de Franse zuidkust. En de Cote d’ Azur is echt niet even duur als het decadent is. Grote steden als Nice en Cannes worden afgewisseld met charmante dorpjes en het extravagante Monaco. Een ideale zonbestemming voor het voor- en najaar!

Reizen in Iran op de bonnefooi

Nee, niet de meest gebruikelijke bestemming inderdaad. Maar daardoor des te verrassender om over te lezen. Reinier maakte een roadtrip door Iran en ontmoette via couchsurfing te gekke locals die hem vervolgens weer de mooiste plekken lieten zien. En mooi is Iran inderdaad. En verbazingwekkend toegankelijk.

reizen in Iran

Een alternatieve stedentrip Barcelona

Even geen Sagrada Familia, en Parc Güell. En ook geen Ramblas of het stadion van de plaatselijke voetbalvereniging. Zonder die clichés niks aan je stedentrip Barcelona? Hjalmar bewees van wel. Hij reisde af naar deze Spaanse topbestemming en ontdekte daar de ietwat bizarre en nieuwsgierig makende berg Tibidabo. Hoe dat is uitgepakt? Lezen!

In2Afrika: breken met vooroordelen

We hebben weer bijzondere reizigers opgespoord! Dit keer de tweelingbroers Vincent en Jesse. Ze hadden genoeg van al die vooroordelen die er heersen over Afrika. Ze wilden er zelf naar toe en de andere kant van dit mooie continent laten zien. Gaandeweg ontstond een eigen stichting In2Afrika, waarvoor ze allerlei ontwikkelingsprojecten bezoeken. Een wonderbaarlijke reis door bekend én onbekend Afrika die prachtige verhalen oplevert!

In2Africa

Tips van ervaren wereldreizigers

Het is een droom van velen, maar het is niet iets wat je zonder nadenken onderneemt. Een wereldreis vergt voorbereiding en een beetje hulp daarbij is best handig. Welke landen ga je bezoeken, hoeveel leg je van te voren al vast, welke visums heb je nodig, hoeveel geld gaat het kosten? Er zijn nogal wat vragen die komen kijken bij de voorbereiding. De handigste tips verzamelden we voor je!

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!