Europa

De 10 best gelezen artikelen van juli

Zonbestemmingen en fijne plekken dichtbij huis

“Run op last-minutes naar de zon”, koppen de kranten. Niet zo gek ook met deze twijfelachtige zomer. Buiten onze special over bestemming Nederland werd er dan ook heel veel gezocht naar reistips voor zonbestemmingen. De best gelezen artikelen van juli nog een keer op een rij!

City Guide Den Bosch

Het staat bekend als de meest gastvrije stad van Nederland. Of dat zo is of niet, Den Bosch is een topbestemming voor een dagje of weekendje weg in eigen land. Waar eet je de lekkerste Bossche Bol en welke winkelstraatjes en eettentjes mag je echt niet overslaan? De meiden van Den Bosch City Blog kunnen het je haarfijn uitleggen!

Op vakantie in Griekenland: wat is de situatie?

Het is onrustig in het populaire Griekenland. Wat voor invloed heeft dat op je geboekte vakantie naar Kreta of Corfu? Is een last-minute boeken naar deze betaalbare bestemming nog wel zo slim? En hoe zit dat met een stedentripje Athene? Daisy dook in de huidige situatie en zet alle feiten en handigheden voor je op een rijtje.

best gelezen artikelen van juli

City Guide Arnhem

Ja, nog meer City Guides. Want tussen alle buien door hadden we ook heel wat mooie dagen deze maand. Ook Arnhem was populair. Reisblogger Laura neemt je mee naar de favoriete plekken in haar stad, met ook veel groene adresjes!

City Guide Amsterdam

Ook Amsterdam hoorde in het rijtje thuis van leukste steden voor een city trip. Fijne bohemian fashion, food hotspots en stadsstrandjes: eigenlijk is één City Guide te weinig voor onze hoofdstad. Dat hebben we gauw opgelost: een tweede is namelijk onderweg!

City Guide Utrecht

Last but not least Utrecht: we zagen eerder al hoe fotogeniek de stad is, en aan hotspots natuurlijk ook geen gebrek. Talita weet alles van inspirerende winkelconcepten en noemt haar favorieten en nog een beetje meer. Nog niet genoeg adresjes in de domstad verzameld? Lees dan ook onze guide met multiculti adresjes in Utrecht!

best gelezen artikelen van juli

Must sees tijdens een vakantie op Malta

En dan toch nog even naar die zonnige vakantiebestemmingen. Malta is natuurlijk een paradijsje, maar je kunt er ook onwijs veel doen. De mooiste plekken om te duiken, snorkelen en cultuur te snuiven hebben we voor je op een rijtje gezet!

Vijf van de mooiste steden in Noord-Spanje

Denk jij bij een stedentrip Spanje als eerste aan Barcelona? Daar wilden we verandering in brengen. Wat dacht je namelijk van Bilbao, Girona, Zaragoza? Zo zijn er nog veel meer waanzinnig mooie steden in Noord-Spanje, dus hebben we er een mooi lijstje van gemaakt. Toch liever wat zuidelijker? Ook in Andalusië is het heerlijk cityhoppen!

best gelezen artikelen van juli

Fietsen door de Thaise tempelstad Sukhothai

Er is iets magisch aan religieuze plekken die verweerd zijn door tijd. Sukhothai, de vroegere hoofdstad van Thailand is er zo eentje. Een gigantisch park vol historische overblijfselen. Hoe beter om die te verkennen dan op een fiets? Hjalmar trapte zijn weg langs rijstvelden naar de mooiste tempels, Boeddhabeelden en immense stoepa’s.

10 x avontuurlijk Jordanië

Na het fotodagboek van de reis over de Desert Highway en het resiverslag van Amman, stond deze maand opnieuw Jordanië in de spotlights. Dit keer lichtte Maartje de meest avontuurlijke plekken van het land uit. Van duiken in het waanzinnig mooie Aqaba Marine park tot een skydive boven de Dode Zee en eigenlijk alles daar tussen in.

best gelezen artikelen van juli

Fotodagboek: Zuid-Duitsland

We reizen massaal naar verre oorden om bijzondere natuur te kunnen ontdekken, maar vergeten vaak dat dit soort prachtige groene plekken ook dichtbij huis te vinden zijn. Liv reisde langs de Donau in het mooie zuiden van Duitsland. Dat deed ze per fiets, kano, segway en luchtballon!

Foto’s: Maggie Meng, Javier Loza , Gregorio Bailón, Maartje Strijbis

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!